‘Şifa Gerdi'nin yolculuğundan ilham alan Rûdaw, mesajını dünyaya iletiyor’

Erbil (Rûdaw) - Stevie Ödülleri’nde, sosyal medya yönetimindeki başarısıyla altın ödüle layık görülen Rûdaw Digital’in Genel Müdürü Brwa Kyani, bu başarının tüm Rûdaw ekibinin çabalarının bir sonucu olduğunu vurguladı.

Rûdaw Medya Grubu, Stevie Ödülleri'nde üç uluslararası ödül kazanarak büyük bir başarıya imza attı. İki altın ve bir bronz ödül kazanan Rûdaw, özellikle "Bir Yıl Savaş" belgeseli ve kadın gazetecilerin yetiştirilmesi projesiyle dikkat çekerken, ödül töreninde konuşan Brwa Kyani'nin dijital medya alanındaki başarısı da altınla taçlandırıldı.

Kyani, Kürt gençliğinin global ölçekte liderlik pozisyonlarına gelebileceğini göstermesi açısından bu ödülün büyük önem taşıdığını belirterek, bu başarının dijital medya alanında yeni bir rekor niteliğinde olduğunu ifade etti.

"Bu, dijital medya alanında yeni bir rekor anlamına geliyor"

Brwa Kyani, İstanbul’da düzenlenen ödül töreninde şu sözleri dile getirdi:

“Herkese iyi akşamlar. Bugün burada dururken büyük bir gurur ve minnettarlık hissediyorum. Bu Altın Stevie Ödülü, sadece benim çalışmamın bir göstergesi değil, aynı zamanda Rûdaw Medya Grubu'ndaki büyük ekibimizin azmi, yaratıcılığı ve yorulmak bilmez çalışmasının bir yansımasıdır. Birlikte, dijital alandaki başarılarımızın sınırlarını genişlettik. Kendimi dünya çapında çeşitli alanlarda liderlik eden ve iz bırakan genç bir Kürt örneği olarak görmekten mutluluk duyuyorum. Bu, dijital medya alanında yeni bir rekor anlamına geliyor.”

"Bir Yıl Savaş" belgeseli ikinci altın ödülü kazandı    

Diğer taraftan, Rûdaw ekibinden Dilnya Rahman ve Ahmed Ömer tarafından Ukrayna-Rusya savaşının cephe hatlarında çekilen "Bir Yıl Savaş" belgeseli, ikinci altın ödülü kazandı.

"Şifa Gerdi'nin yolunda ilerlemeye devam edeceğiz"

Stevie jürisinden aldığı yüksek puanlarla rakipsiz bir başarı elde eden belgeselin sunucusu Dilnya Rahman, alkışlar eşliğinde sahneye çıkarak altın ödülünü aldı.

Dilnya Rahman sevincini şu sözlerle ifade etti:

"Kürt bir gazeteci olarak, Stevie Ödülü'nü almaktan onur duyuyorum. Bu ödülü almama vesile olan şey, farklı insanların sesini duyurmaktı. Ben ve Rûdaw, hayatını Irak'taki bir savaşı haberleştirirken feda eden meslektaşımız Şifa Gerdi'nin yolunda ilerlemeye devam edeceğiz”.