Rûdaw Medya Grubu'ndan tarihi başarı: 3 Stevie Ödülünü aldı

2 saat önce
Rûdaw
Etiketler Stevie Ödülleri Rûdaw Medya Grubu Rûdaw Digital Bir Yıl Savaş
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Rûdaw Medya Grubu, Stevie Ödülleri'nde üç uluslararası ödül kazanarak büyük bir başarıya imza attı. İki altın ve bir bronz ödül kazanan Rûdaw, özellikle "Bir Yıl Savaş" belgeseli ve kadın gazetecilerin yetiştirilmesi projesiyle öne çıkarken, Brwa Kyani'nin dijital medya başarısı da altınla taçlandırıldı.           

Ödüllerin sahiplerinin bulunacağı Stevie Ödül töreni, bu akşam İstanbul'da başladı.     

Dünya çapında 12 bin uluslararası marka ve kuruluşun yarıştığı Stevie Ödülleri'nde, 3 bin 600 uzman tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda Rûdaw Medya Grubu 2 altın ve 1 bronz ödül kazanarak büyük bir başarıya imza attı.

Rûdaw Digital  

Rûdaw Digital’in Genel Müdürü Brwa  Kyani, Stevie Ödülleri’nde sosyal medya yönetimindeki başarısıyla altın ödüle layık görüldü. Jüri, Rûdaw'ın sosyal medyadaki rakipsiz konumuna dikkat çekerek Kyani’nin bu alandaki stratejik liderliğini öne çıkardı.

Rûdaw Digital Genel Müdürü Brwa Kyani'nin stratejik vizyonunu ve liderliğini övgüyle karşılayan Jüri üyeleri, “Rûdaw Digital'in genel müdürü, Rûdaw’ın gönderi görüntülemelerini 70-80 bin kişiden 500-600 bin kişiye çıkarmayı ve Facebook’ta 1 milyar görüntülemeye ulaşmayı başardı" dedi.  

 Bir Yıl Savaş

Dilnya Rahman ve Ahmed Ömer tarafından Ukrayna-Rusya savaşının cephe hatlarında çekilen "Bir Yıl Savaş" belgeseli, ikinci altın ödülü kazandı.

Rûdaw’ın "Bir Yıl Savaş" belgeseli, Stevie jürisinden aldığı yüksek puanlarla rakipsiz bir başarı elde etti. Jüri, belgeselin zorlu çekim ve montaj sürecini övgüyle değerlendirerek, herkesin izlemesi gereken bir yapım olduğunu vurguladı.

Belgeselin montajı Brwa Ömer tarafından yapıldı.

Stevie jürisi, Rûdaw’ın belgeselini övgüyle değerlendirerek, "Bu iş benzersiz" ifadesiyle Rûdaw'ın gazetecilik kararlılığını, profesyonelliğini ve güçlü hikaye anlatımını takdir etti. Jüri, bu harika işin devam etmesini istedi.

Kadın gazetecilerin yetiştirilmesi 

Rûdaw ve Birleşmiş Milletler’in, Kürdistan Bölgesi ve Irak'taki kadın gazetecilerin yetiştirilmesi için yürüttüğü ortak proje, Stevie Ödülleri’nde bronz ödül kazandı.

Jüri, bu projenin Ortadoğu'da bir medya kuruluşu ile Birleşmiş Milletler arasında gerçekleştirilen ilk ortak girişim olduğunu vurguladı.

Jüri, Rûdaw’ın kadın gazetecilerin yetiştirilmesi projesini değerlendirirken, “Diğer medya kuruluşları cinsiyet eşitliği konusunda içerik üretirken, Rûdaw bu eşitsizliği medya iş gücünde ortadan kaldırmak için büyük bir adım attı. Toplumsal gelişim ve toplumun güçlendirilmesi konusundaki bu ısrar, Rûdaw’ın sosyal sorumluluk alanındaki büyük dönüşümünün bir göstergesi" açıklamasında bulundu.

Uluslararası alanda çok saygın bir ödül olan Stevie Ödülü, daha önce CNN, NBC, Bloomberg ve Al Jazeera’ya da verilmişti.

Rûdaw’ın Haber Merkezi Müdürü Bestun Nuri, Kürdistan halkını ve Rûdaw izleyicilerini tebrik ederek "Rûdaw sürekli gelişiyor ve çalışmalarının seviyesini yükseltiyor. Dünya çapında daha fazla etki ve ilerleme için çok daha büyük adımlar atacağız" değerlendirmesinde bulundu.  

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli