İddia: Abdullah Öcalan’ın Kandil ile görüşmesine izin verildi

Haber Merkezi – MHP Lideri Bahçeli’nin DEM’liler ile Meclis’te tokalaşması ile ısınan siyasi gündemde “yeniden barış süreci” tartışmaları sürerken “Abdullah Öcalan’ın Kandil ile görüştüğü” iddiası geldi.

İddia gazeteci Amberin Zaman’dan geldi.

Gazeteci Amberin Zaman Al-Monitor’de yayımlanan haberinde Öcalan’ın Kandil’deki PKK liderleriyle görüşmesine izin verildiğini yazdı.

Zaman’a konuşan kaynaklar, Öcalan’ın PKK liderlerine “silahları bırakmayı müzakere etmenin zamanı geldi” dediğini aktardı.

Meclis’in  açılış töreninde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin DEM Partili vekillerle ile el sıkışmasının ardından yapılan açıklamalar, “Yeni çözüm süreci mi?” tartışmasını başlattı.

Gazeteci Amberin Zaman’ın Al-Monitor’deki haberine göre, İmralı Cezaevi’nde tutulan Abdullah Öcalan’ın PKK liderleriyle doğrudan görüşmesine izin verildi.

Amberin Zaman’a konuşan ve hükümetin “Kürt dosyasını yakından bilen” üç kaynaktan biri, “Öcalan, Kandil Dağı’ndaki PKK liderlerine silahlarını bırakmayı müzakere etmenin zamanının geldiğini söylediğini” aktardı.

Bahçeli’nin DEM Partililerle tokalaşmasına dair de konuşan bir kaynak, “Kürtlerle diyaloğa şiddetle karşı çıkan Bahçeli’nin kamuoyuna ilk ulaşan kişi olması, Erdoğan’ın biz ciddiyiz, bizi engellemeyecek deme şekli” ifadelerini kullandı.

“Abdullah Öcalan sinirlendi, telefonu kapattı”

Kaynaklardan biri, kendi geleceklerine nasıl karar vereceklerini sorduklarında Öcalan’ın sinirlenerek telefonu kapattığını söyledi.

Diğer bir kaynak, görüşmenin sorunsuz geçmediğini vurguladı ancak daha fazla ayrıntı vermedi.

Abdullah Öcalan Kandil’le görüştü iddiası: Yeni bir çözüm süreci mi başladı?

Medyascope’un Al Monitor’dan aktardığı haberine göre, Kandil’deki PKK kaynaklarıyla da WhatsApp üzerinden iletişim kurdu. Kaynaklardan biri, “Yeni bir barış sürecinin başladığını söyleyebiliriz” dedi.

Abdullah Öcalan ve Kandil görüşmesine dair çarpıcı iddia, ilginç bir dönemde geldi.

Tokalaşma tartışmalarının yapıldığı bir döneme.

MHP lideri Devlet Bahçeli Meclis açılışında DEM Partililer’le el sıkışmıştı.

Bahçeli, DEM Parti’ye uzattığı bu elin “Türkiye partisi olun” teklifi anlamına geldiğini söyledi.

“Cumhurbaşkanlığı çarpışması ve yeni anayasa için cephe genişletme çabası olarak görenler mayın tarlasında söğüt gölgesi arayan zavallı biçarelerdir” diyen Bahçeli, şöyle devam etti:

“Uzattığım el, milli birlik ve kardeşliğimizin mesajıdır. İlk Meclis’in ve Sayın Cumhurbaşkanımızın isabetli sözlerinin meşale gibi yanan aydınlığıdır. Uzattığım el, ‘Gelin Türkiye partisi olun. Gelin teröre cephe alın. Gelin bin yıllık kardeşliğimizde kenetlenin’ temenni ve teklifidir.”

Bahçeli, evvela DEM Parti’ye de sorumluluk düştüğünü ifade etti.

Birkaç gün sonra da Abdullah Öcalan’ın Kandil’le görüşmesine izin verildiği iddiası ortaya atıldı.