Sidad Barzani: KDP kimseyi kendisine rakip görmedi

13 saat önce
Rûdaw
Etiketler KDP Sidad Barzani
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – KDP üst düzey yöneticilerinden Sidad Barzani, 20 Ekim seçimleri için seçmenlere çağrıda bulunarak, “Hangi partiye oy vereceğinizi hikmetle düşünün ve bırakın onları vicdanları yargılasın” dedi.

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Siyasi Büro Üyesi Sidad Barzani, Erbil’in Daraşekran kasabasında 1969 yılında dönemin Irak rejimine karşı savaşta şehit olan Peşmergeler için yapılan anıtın açılışı için düzenlenen törene katıldı.

Burada konuşan Sidad Barzani, “1969 yılında düşman her iki kahraman şehidimiz olan Şehit Fethi ve Şehit Halil’i sağ yakalamak için saldırdı. Ancak onlar sahip oldukları çelik irade ve bağlı oldukları kutsal davaları için kanlarının son damlasına kadar direndiler” dedi. 

Sidad Barzani, KDP ve Barzani çizgisi takipçilerinin bugün hala hâlâ aynı duygu ve sadakatle topraklarını ve vatanlarını savunduklarını söyledi.

 20 Ekim’de yapılacak olan Kürdistan Parlamentosu seçimlerine de değinen Barzani, seçmenlere KDP listesine oy vermeleri çağrısında bulundu.

Sidad Barzani, “KDP kimseyi kendisine rakip görmüyor. Çünkü KDP’nin tarihi bu topraklar ve bu vatan uğruna ne kadar kahraman, kan ve şehit verdiğinin şahididir. Hangi partiye oy vereceğinizi hikmetle düşünün ve bırakın onları vicdanları yargılasın” dedi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Foto: Rûdaw

Tecrübeli isimler yorumladı: Bahçeli’nin DEM Parti ile tokalaşması nasıl okunmalı?

Kürt siyasetçi Altan Tan, MHP lideri Bahçeli’nin DEM Parti hakkındaki açıklamaları ile başlayan tartışmaların “yeni bir çözüm sürecinin başlangıcı” şeklinde okunamaycağını söyledi.