ROJAVA- Bombalanan elektrik ve su santralleri onarılıyor

Erbil (Rûdaw) – Rojava Özerk Yönetimi’nin bombardımanlarla büyük zarar gören elektrik ve su santrallerini onarmaya başladığı bildirildi.

Rojava’daki santraller, Türkiye’nin SİHA’lar ve uçaklarla düzenlediği bombardımanların hedefi olmuş, santraller büyük hasar görmüştü.

Özerk Yönetim Dış İlişkiler Ofisi Eşbaşkanı Bedran Çiyar Kurd, santrallere ilişkin bir açıklama yapmış, 5 günlük bombardımanlarda 9 elektrik ve 8 su santralinin hasar gördüğünü belirtmişti.

Teknik ekipler ise onarma çalışmalarına başlarken birkaç bölgeye elektrik ve suyun verilmeye başlandı.

Tisbespiyê’den Rûdaw’a bilgilendirme yapan Muhammed Hasan adlı Rojavalı vatandaş, şunları dile getirdi:

“Çok büyük zarar meydana geldi. Elektrik kesildi, su da kesildi.

Özerk Yönetim yavaş yavaş çalışamlara başladı ve sorunları çözmeye başladı. Tispespiyê’de elektrik sorunu yavaş yavaş çözülüyor.

Ayrıca Aliyan, Sinciqê gibi bölgelerde de elektrik verildiği için su da saplanmaya başlandı.

Diğer bölgelerde de çalışmalar sürüyor.”

Aliyan bölgesinden Rûdaw’a konuşan bir kaynak da Türkiye’nin düzenlediği bombardıman sonrası teknik ekiplerin hasar gören santrallerin onarımına başladığını bildirdi.

Türkiye, 6 Ekim’de Derik’in güneyinde yer alan Siwîdiyê Elektrik Santrali’ni hedef almış, bombardıman sonrası santralin yüzde 80’i zarar görmüştü. Sonrasında da Kamışlo kentininin doğusunun tamamı ile Rojava’nın Türkiye ile olan sınırındaki bölgeler elektriksiz kalmıştı.