Virüs 10 günde bir aileyi yok etti

Erbil (Rûdaw) – Süleymaniye’de Covid-19 nedeniyle hayatını kaybeden Koçer Latif’in annesi ve babasının da 10 gün önce aynı hastalık nedeniyle yaşamını yitirdiği öğrenildi. 20 yılkdır Avrupa’da yaşayan Koçer Latif, bu yıl Kürdistan’a dönmüştü.

Süleymaniye’de son 10 gün içerisinde bir anne, baba ve çocukları yeni tip koronavirüsü nedeniyle yaşamını yitirdi.

Baba Latif Aziz ve anne Qedemxêr Reşid’in diğer bir oğlu olan Newa Latif, Covid-19’un kendilerine felaket getirdiğini söyledi.

Latif, “Babam Latif Heme Aziz 1945 doğumluydu ama hiçbir hastalığı yoktu. Hatta kendisini çok iyi koruyordu. Annem Qedemxêr Reşid 1949 doğumluydu, onun da hafif seyreden tansiyon rahatsızlığı vardı. Kardeşim Koçer ise 1974 doğumluydu ve herhangi bir hastalığı yoktu” dedi.

Anne ve baba 6 saat arayla hayata veda etti

Salgının kentte göründüğü günden beri babasının kendisini çok iyi koruduğunu belirten Newa Latif, “Covid-19 hastası olduğu anlaşıldığında da durumu iyiydi. Sonra yavaş yavaş ağır semptomlar gösterdi. İki hafta boyunca evde karantinada kaldı. İyileşmeyince hastaneye kaldırıldı ve 30 Eylül günü sabah saat 10:00 sıralarında hayatını kaybetti. Annem de iki gün iki gece hastanede kaldı, aynı gün öğleden sonra saat 16:00 sıralarında vefat etti” dedi.

20 yıl yurtdışında kaldı

Kardeşi Koçer Latif’in 20 yıl Avrupa’da yaşadığını ve 2020 yılı başında Kürdistan Bölgesi’ne döndüğünü anlatan Newa Latif, koronavirüsü salgını nedeniyle geri dönemediğini söyledi.

Latif, “Kardeşim Koçer anne ve babamın vefatından sadece 10 gün sonra bu illet nedeniyle yaşamını yitirdi. Büyük bir felaket yaşadık” diye konuştu.

“Lütfen ciddiya alın”

Yakınlarını kaybetmenin acısını yaşadığını ve bu şoku hayatı boyunca unutamayacağını belirten Newa Latif, “Herkesten hastalığı ciddiye almasını, tedbirlere uymasını rica ediyorum. Kendinizi ve sevdiklerini koruyun” ifadelerini kullandı.

Kürdistan Bölgesi’nde son 24 saatte 24 kişi daha Covid-19 nedeniyle yaşamını yitirdi, 589 yeni vaka saptandı.

Salgının başlangıcından bu yana Kürdistan Bölgesi genelinde 55 bin 745 kişi virüse yakalandı bin 992 kişi de yaşamını yitirdi.