Suruç'a havan mermisi düştü: 2 ölü

11-10-2019
Rûdaw
Etiketler Suruç Rojava
A+ A-

Haber Merkezi- Rojava’dan, Suruç ilçesine havan mermisinin düşmesi sonucu 2 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Suriye’deki radikal gruplarla birlikte “Barış Pınarı” operasyonunu Çarşamba günü başlatmıştı.

Rûdaw muhabiri bölgedeki çatışmaların şiddetle sürdüğünü aktardı.

Suruç ilçesine havan mermisinin düşmesi sonucu 2 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi de yaralandı.

Demokratik Suriye Güçleri (DSG) Basın Merkezi, TSK ve Suriye Milli Ordusu olarak ismi değiştirilen ÖSO mensuplarınca Rojava’da sürdürülen operasyona ilişkin bugün açıklama yaptı.

TSK’nın 9 Ekim günü saat 16.00’da Sere Kani, Gire Spi, Kobani, Eyn İsa, Kamişlo, Derik, Tirbespiye, Dirbesiye ve Amude bölgelerini havadan ve karadan bombalamasıyla operasyonun başladığına yer verilen açıklamada, sınırı geçmek isteyen TSK ve ÖSO unsurlarına karşlık verildiği belirtildi.

Açıklanmada, 9 ve 10 Ekim tarihleri arasında yaşanan bombardıman ve çatışmalarda 22 DSG’linin yaşamını yitirdiği kaydedildi. Ayrıca TSK ve ÖSO’dan da 262 kaybın olduğu bilgisine yer verildi.

Akar: 342 terörist etkisiz hale getirildi

Öte yandan Türkiye Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, operasyonda şu ana kadar 342 DSG’linin öldürüldüğünü söyledi.

Akar, "Sivil, masum kişilerin ve harekat bölgesindeki tarihi, kültürel, dini yapılar, altyapı tesisleri ile bölgede bulunması muhtemel dost, müttefik ülke unsurlarının ve çevrenin zarar görmemesi için her türlü dikkat ve hassasiyet gösterilmektedir" dedi.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli