İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan’a düzenlenen törene Peşmerge de katıldı

Erbil (Rûdaw) - İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan’a Bağdat'ta düzenlenen askeri törenin şeref kıtasında Peşmerge de yer aldı.

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan ilk resmi yurtdışı ziyaretini Bağdat'a gerçekleştirdi. Uçağı saat 08.30’da Bağdat Uluslararası Havalimanına ulaşan İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan’ı Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani karşıladı.

Havalimanında İran Cumhurbaşkanı onuruna askeri bir tören düzenlendi.

Rûdaw muhabiri karşılama törenindeki şeref kıtasında Irak’taki tüm diğer bileşenlerin yanı sıra Kürdistan Bölgesi'ni temsilen Peşmerge Güçlerinin katıldığını aktardı.

İlk yurtdışı ziyaretini Irak ve Kürdistan Bölgesi’ne yapan İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, Bağdat’ın ardından Erbil ve Süleymaniye’ye gelmesi bekleniyor.

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, Rûdaw'ın Bağdat Temsilcisi Hewket Aziz'in sorusuna Kürtçe verdiği yanıtta “Onları selamlıyor ve hizmetlerinde olduğumuzu söylüyoruz. İnşallah oraya (Kürdistan Bölgesi) giderek kendileri ile görüşecek ve konuşacağız. Programımızda oraya gitmek de var” ifadesini kullandı.

Pezeşkiyan, İran’ın Kürdistan Bölgesi ile iyi ilişkilerin içerisinde olduğunu bu ziyaretle ilişkilerin daha da gelişeceğine vurgu yaptı. İran Cumhurbaşkanı Kürdistan Bölgesi yetkilileri ile yapacakları görüşmeye ilişkin ise, “Siyasi, güvenlik, ekonomi, bilim ve kültür de dahil her şeyi konuşacağız” dedi.