Rojava Özerk Yönetimi’nden Deyrezor açıklaması

11-08-2024
Rûdaw
Etiketler Rojava Özerk Yönetimi DSG Deyrezor Çatışma
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Rojava Özerk Yönetimi, Deyrezor'daki saldırıların bölgede fitne çıkarmayı amaçladığını bildirdi.

Demokratik Suriye Güçleri (DSG) ile Suriye Hükümeti'ne bağlı silahlı gruplar arasında son birkaç gündür çatışmalar yaşanıyor.

Rojava Özerk Yönetimi, bölgesel güçlerin, oluşturdukları sistemi yok etmek istediğine inanıyor.

Suriye Özerk Yönetimi Süryani Birliği Eş Başkanı Senharib Bersum, “Deyrezor'da Özerk Yönetim ile rejim arasındaki bu çatışma ve savaş yeni bir şey değil. Suriye rejimi ve İran rejimi o bölgede sürekli bize saldırıyor. Bu saldırıların bir başka yönü daha var. DSG ve Özerk Yönetim'e yönelik saldırıya rağmen bu sorun uluslararası çatışmayla, özellikle de ABD ile İran arasındaki rekabetle ilgilidir. Özerk Yönetim bölgesel ve uluslararası güçler tarafından hedef alındığına inanıyor” dedi.

Senharib Barsum şöyle devam ettİ:

“İran, saldırılarıyla Suriye ve Irak'taki Amerikan üslerini tehdit etmeye çalışıyor. Ayrıca Rusya, İran, Suriye ve Türkiye’nin özel gündemleri var. DSG ve Özerk Yönetim projesini yok etmek istiyorlar. Özellikle siyasi çözümden her zaman kaçan Suriye rejimi, müttefiklerinin desteği ile bölgeyi bir kez daha kontrol altına almak istiyor. Ama öte yandan Özerk Yönetim'in tüm bileşenleri, halkı korumak için DSG ile birlikte kendilerini savunacak.”

Suriye hükümetinin desteklediği aşiret güçleri geçen çarşamba günü Deyrezor'un doğusundaki birçok yerde DSG mevzilerine saldırılar düzenlemişti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli