YPJ Genel Komutanlığı ‘yeniden yapılandırma’ kararı aldı!

11-07-2024
Etiketler YPJ DSG Rojava Özerk Yönetimi Demokratik Suriye Güçleri Rojava
A+ A-

Haber Merkezi – 4. YPJ Konferansı’nı gerçekleştirdiklerini duyuran YPJ Genel Komutanlığı, konferansta “YPJ’nin yeniden yapılandırılması kararı alındığını” duyurdu.

Rojava Özerk Yönetimi’ndeki (Kuzey ve Doğu Suriye) Demokratik Suriye Güçleri’nin (DSG) bünyesinde bulunan Kadın Savunma Birlikleri (YPJ) yeniden yapılandırmaya gideceğini duyurdu.

Konuya dair YPJ’den yapılan yazılı açıklamada 30 Haziran ile 2 Temmuz 2024 tarihleri arasında 115 delegenin katılımıyla 4. YPJ Konferansı’nın gerçekleştirildiği aktarıldı.

Açıklamada konferans çerçevesinde yeni kararlar alındığı ve bu kararlardan birinin “yeniden yapılandırma” olduğu açıklandı.

Konferansa ve alınan kararlara dair bilgilendirmelerin yer aldığı açıklamada, “Konferansımız geçen 2 yılı hem ideolojik hem de örgütsel boyutta değerlendirdi. Pratikte yaşanan yetersizlik ve eksiklikleri analiz etti ve yeni bir çıkış için güçlü bir özeleştiri verdi. Aynı zamanda yaşamda ve savaşta güçlü bir düzey yakalayabilmek için YPJ’nin yeniden yapılandırması kararlaştırıldı. Bu temelde Kuzey-Doğu Suriye Kadın Savunma Merkezi kurumsallaşmasını geliştirmeli ve örgütlülüğünü genişletmelidir” denildi.

YPG (Halk Savunma Birlikleri) ile birlikte Rojava Özerk Yönetimi'nin askeri yapılanması olan DSG'nin esas bileşenlerinden biri olan YPJ, sadece kadınlardan oluşuyor. 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli