Başkan Barzani: Sovyet Kürtleri, Kürdistan halkının değerli bir parçası

11-06-2019
Rûdaw
Etiketler Başkan Barzani Mesud Barzani Sovyet Kürt Derneği Sovyet Kürtleri Kinyaz İbrahim Mirzoyev
A+ A-
Erbil (Rûdaw) - Başkan Mesud Barzani, Uluslarası Sovyet Kürt Dernekleri Federasyonu heyetini kabul etti.

Başkan Barzani, Kürdistan Bölgesi Başkanı seçilen Neçirvan Barzani’nin yemin törenine katılmak üzere Erbil’de bulunan Prof. Dr. Kinyaz İbrahim Mirzoyev başkanlığındaki Uluslararası Sovyet Kürt Federasyonu heyeti ile bir araya geldi.

Barzani, eski Sovyetler Birliği’nde yaşayan Kürtlerin Kürdistan halkının değerli bir parçası olduğunu ve Kürdistan Bölgesi için önemli olduklarını belirtti.

Kürt halkının acılarla dolu tarihine vurgu yapan Başkan Barzani, Kürdistan Bölgesi’ndeki özgürlük ve gelişmişliğin Peşmerge Güçleri’nin kahramanlığı ve Kürdistan halkının direnişi sayesinde olduğunu ifade etti.

Eski Sovyet Kürtleri heyeti, Neçirvan Barzani’nin Kürdistan Bölgesi Başkanı olarak göreve başlamasından dolayı Mesud Barzani’ye tebriklerini iletti.

Başkan Barzani’nin dünyadaki tüm Kürtler için bir umut olduğunu belirten heyet, Başkan Barzani’den, Kürdistan Bölgesi ile Rusya, Orta Asya ve diaspora Kürtleri arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi talebinde bulundu.

Prof. Dr. Kinyaz İbrahim Mirzoyev başkanlığındaki 5 kişilik Uluslararası Sovyet Kürt Federasyonu heyeti, Neçirvan Barzani’nin, dün düzenlenen yemin törenine katıldı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli