Başkan Neçirvan Barzani, Ammar Hekim ile bir araya geldi

11-04-2021
Rûdaw
Etiketler Kürdistan Bölgesi Neçirvan Barzani Ulusal Hikmet Akımı Bağdat
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Ulusal Hikmet Akımı lideri Ammar Hekim ile Bağdat’ta bir araya geldi.

Başkan Neçirvan Barzani, Bağdat ziyaretinin ikinci gününde siyasi parti liderleriyle görüşecek. Neçirvan Barzani’nin ilk durağı Ulusal Hikmet Akımı ve Irakiyun Koalisyonu Başkanı Ammar el-Hekim oldu.

Rûdaw muhabiri Helkawt Aziz’in aktardığı bilgilere göre, Başkan Neçirvan Barzani bugün saat 09:00’da  Ulusal Hikmet Akımı’nın Bağdat’taki merkezini ziyaret ederek Ammar Hekim ile bir araya geldi.

Başkan Neçirvan Barzani’nin gün içerisinde Kanun Devleti Koalisyonu lideri Nuri Maliki, Fetih Koalisyonu lideri Hadi El-Amiri, Hamis Hancer, Usame Nuceyfi ve Sadır Hareketi ile görüşmesi bekleniyor.

Neçirvan Barzani dün Bağdat’tı ziyaret ederek Irak Başbakanı Mustafa Kazımi, Cumhurbaşkanı Berhem Salih ve Irak Parlamento Başkanı Muhammed Helbusi ile bir araya gelmişti.

Barzani, Bağdat temasları kapsamında Irak Yüksek Yargı Konseyi Başkanı Yargıç Faik Zidan başkanlığındaki yargıç ve mahkeme başkanı heyeti ile de görüştü.

Görüşmede Neçirvan Barzani, Federal Mahkeme Yasası revizyonu konusunda gösterdikleri çaba ve olumlu rolleri nedeniyle Yüksek Yargı Konseyi ve özellikle de Zidan’ı tebrik etti.

Başkan Neçirvan Barzani’nin Bağdat’taki temasları sırasında Fransa ziyaretine ilişkin bilgileri Iraklı yetkililerle paylaştığı belirtildi.  

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli