Urfa Valisi: Kürtlerin bir devleti var

11-04-2018
Rûdaw
Etiketler Urfa Valisi Abdullah Erin Kürtler
A+ A-

Haber Merkezi - Urfa Valisi Abdullah Erin, "Kürtlerin başka bir devlete ihtiyacı yok çünkü Kürtlerin Türkiye Cumhuriyeti adında bir devleti var” dedi.

 

Türk Polis Teşkilatı kuruluşunun 173'üncü yıl dönümü kutlamaları programında konuşan Erin, "Kürtlerin başka bir devlete ihtiyacı yok çünkü Kürtlerin Türkiye Cumhuriyeti adında bir devleti var. Hepsi de bu devlet içerisinde başı dik, alnı açık bir şekilde dün olduğu gibi bugün de yaşamaya devam ediyorlar" ifadelerini kullandı.

 

Kürtlere karşı geçmişte hatalar yapıldığını belirten Vali Erin, sözlerine şöyle devam etti:

 

“Kürt kardeşlerimiz, 1071’de, Çanakkale’de olduğu gibi bugün de kaderlerinin Türk kardeşleriyle birlikte olduğunu çok daha net bir şekilde görüyor. Kürtlerin başka bir devlete ihtiyacı yok çünkü Kürtlerin Türkiye Cumhuriyeti adında bir devleti var.

 

Hepsi de bu devlet içerisinde başı dik, alnı açık bir şekilde dün olduğu gibi bugün de yaşamaya devam ediyorlar. Geçmişte Kürt ve Arap kardeşlerimize gerek Müslüman inançlı kardeşlerimize gerek Alevi kardeşlerimize yönelik icra edilen yanlışların hepsini bugün itibariyle reddediyoruz.”

 

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli