Kubad Talabani: Umarım Abadi sözünü tutar

11-03-2018
Raed Asad Ahmed
Kürdistan Bölgesi Başbakan Yardımcısı Kubat Talabani
Kürdistan Bölgesi Başbakan Yardımcısı Kubat Talabani
Etiketler Kubat Talabani Süleymaniye Memur Maaş
A+ A-

Süleymaniye (Rûdaw) – Kürdistan Bölgesi Başbakan Yardımcısı Kubad Talabani, Newroz’dan önce memur maaşlarının ödemesinin Irak Başbakanı Haydar Abadi’nin verdiği söze bağlı olduğunu belirtti.

 

Bir dizi projenin yerinde denetlenmesi için Kürdistan Bölgesi Şehircilik ve Turizm Bakanı Newroz Mevlüd ile Süleymaniye’de bulunan Kubad Talabani, basın mensuplarına konuştu.

 

Talabani, 2018 Irak genel bütçe yasasının onaylanması ardından en çok merak edilen konu olan Kürdistan Bölgesi memur maaşları hakkında şöyle dedi:

 

“Sayın Abadi memur maaşlarının ödeneceğine dair söz vermişti. Eğer bu sözünü tutar ve eğitim ile sağlık bakanlıkları çalışanlarının maaşlarını gönderirse, biz de hükümet olarak diğer bakanlıkların maaşlarını Newroz’dan önce ödeyebiliriz.”

 

Eğitim ve sağlık bakanlıklarına bağlı 190 bin çalışanın olduğunu hatırlatan Talabani, “Umarım Sayın Abadi bu sözünü tutar. Sözden de öte bu onun görevi ve sorumluluğudur” diye konuştu.

 

Bağdat hükümeti daha önce Kürdistan Bölgesi’ndeki memurların maaşlarının ödenmesi için Kürdistan’daki bazı bakanlıklara çeşitli komisyonlar göndererek memur listelerini denetlemişti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli