KAMPANYA - Kürt kadınları şantaja karşı

11-03-2017
Gülbahar Altaş
Etiketler Kürt kadınları Kampanya Kürdistan
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Kürdistan Bölgesi’nde sosyal medya yoluyla Kürt kadınlarının fotoğraflarını şantaj amaçlı paylaşılması tehdidine karşı Kurdistanwomenpower (Kürdistan Kadınlarının Gücü) adı altında kampanya başlatıldı.

 

Kürt kadınları bir süredir sosyal medyadaki fotoğraflarının bazı erkekler tarafından habersiz alınarak sosyal medyada paylaşılması konusunda tehdit ve santaj mesajları alıyordu.

 

Bu duruma karşı Süleymaniyeli Avukat Lanje Xawe (23) facebook üzerinden #Kurdistanwomenpower hashtag’iyle bir kampanya başlattı.

 

Lanje Xawe, kampanyasında şu mesajlara yer verdi:

 

“Bizler Kürdistan’ın kadınları olarak artık korkmuyoruz. Fotoğraflarımızın paylaşılması umrumuzda değil. Kendimize tamamıyla güveniyoruz. Sosyal medya aracılığıyla bizlere yapılan saldırılardan korkmuyoruz.

 

Fotoğraflarımızın alınıp dağıtılması tehdidine karşı kendimizi saklamıyoruz. Sevgili kadınlarımız bu mesajımı destekliyorsanız, mesajı fotoğrafınızın üzerine kopyalayarak #Kurdistanwomenpower hashtag’iyle kampanyaya siz de katılın.”

 

Kampanyaya ilişkin Rûdaw’a konuşan Lanje Xawe, “Çok sayıda genç kızımızdan fotoğraflarının çalınarak sosyal medyada paylaşılması konusunda tehdit edildiklerini belirten mesajlar alıyordum. Bu kızlarımıza ‘korkulacak birşey yok’dememe rağmen çok korkuyorlardı” ifadelerinde bulundu.

 

Bu tür tehdit mesajlarının kendisine de  gönderildiğini belirten Xawe sözlerine şöyle devam etti:

 

“Ancak bunların hiçbirini dikkate almadım. Söz konusu kişilere son çektiğim fotoğrafımı da göndererek ‘Bak bu fotoğrafım da var bunu da paylaşabilirsin’ deyip meydan okudum. Bu olaydan sonra da facebook üzerinden tüm kadınlarımıza ‘Bizler de insanız ve bu toplumda yaşıyoruz. Utanılacak hiçbir şey yapmadık’ mesajını verdim.”

 

Söz konusu mesajından sonra çok sayıda kadının kendisine destek verdiğini ancak bunun yeterli olmadığını ifade eden genç kadın sözlerini şöyle sürdürdü:

 

“Kızlarımız çok korkuyordu.Bu durum onlara ikna edici gelmiyordu. Çünkü erkeklerden çok korkuyorlardı. Bizde böyle bir kampanya başlattık. Kadınlarımız ve kızlarımız kısa sürede bu denli destek vermeleri bizleri mutlu etti.”

 

Kampanyaya farklı Kürt partilerinden kadın üyelerinin ve gazetecilerin destek vermesine ilişkin ise  Kürt avukat Lanje Xawe, “Kampanyaya kadın parlamenterlerimizin de katılması oldukça memnuniyet verici. Ancak amacımız bu durumu parlamentoya taşıyarak bu tür toplumsal sorunların önüne geçilecek yasaları çıkartmalarından yanayız” diye konuştu.



 





Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli