Japonya'dan Erbil'e konsolosluk

Erbil (Rûdaw) – Japonya’nın Erbil Konsolosluğu, Başbakan Neçirvan Barzani’nin katılımıyla resmen açıldı.

 

Japon Hükümeti bugün Japonya Dışişlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Kentaro Sonoura’nın katılımıyla Kürdistan Bölgesi’nin başkenti Erbil’de konsolosluk açtı.

 

Törene, japon yetkililerinin yanı sıra, Başbakan Neçirvan Barzani, Başbakan Yardımcısı Kubad Talabani ve bazı üst düzey yetkililer katıldı.

 

Açılış kurdalesinin kesilmesi sonrasında bir konuşma yapan Kürdistan Bölgesi Dış İlişkiler Sorumlusu Felah Mustafa, Tokyo’nun konsolosluğunu açmasıyla Erbil-Tokyo arasında başta siyasi ve ticari ilişkilerin geliştirilmesi olmak üzere önemli katkı sağlayacağını söyledi.

 

 

 

Japonya ile Erbil'deki konsolosluk sayısı 20'ye ulaştı.

 

Bugün Başkan Barzani’yle bir araya gelen Kentaro Sonoura, görüşmede Kürdistan Bölgesi ile ilişkilerini geliştirmek istediklerini belirterek, “Bu nedenle Erbil'de konsolosluk açmak istiyoruz” demişti.

 

Kentaro Sonoura, “Savaş kalıntılarının temizlenmesi, ekonomi, sanayi ve sağlık sektörlerinde Kürdistan Bölgesi’ne her türlü desteğe hazırız” ifadelerini kullandı.

   

Dün Erbil'e gelen Kentaro Sonoura’nın Başbakan Neçirvan Barzani ile de görüştü.

 

Son 10 gün içerisinde Kürdistan Bölgesi’ni Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Türkiye Başbakanı Binali Yıldırım ve Hollanda Savunma Bakanı ile Hollanda Ticaret Bakanı’ da ziyaret etti.