Radyo ve televizyonların borcu 1 milyon dolar

10-12-2017
Rûdaw
Etiketler Radyo Televizyon
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Kürdistan Bölgesi’nde yayın yapan radyo ve televizyonların borcunun toplam 1 milyar 274 milyon dinar (1 milyon dolar) olduğu bildirildi.

 

Rûdaw’a konuşan Kültür Bakanlığı Sözcüsü Ferheng Gomeşini, birçok televizyon ve radyo kanalının, yayın lisanslarını yenilemediği için borçlu olduğunu ve borçlarının artması nedeniyle son kez uyarılacaklarını söyledi.

 

Televizyon ve radyo kanallarının borcunun 1 milyar 274 milyon 425 bin dinar olduğunu kaydeden Gomeşini, yıl sonuna kadar lisanslarını yenilemeyen kanalların yayın izninin iptal edileceğini, yayınlarının durdurulacağını ve bu isimle bir daha yayın lisansı alamayacaklarını belirtti.

 

Borcunu ödemeyen kanalların daha önce uyarıldığını söyleyen Gomeşini, buna karşılık bir cevap alamadıklarını belirterek, “Son kez uyarıda bulunacağız. Cevap vermeyecek olurlarsa izinlerinin iptali çalışmalarını başlatacağız” dedi.

 

Uydu üzerinden yayın yapan bir kanalın kuruluş izninin bedeli ilkinde 40 milyon dinar (32 bin dolar), takip eden yenilemelerde ise yıllık 5 milyon dinar. Kürdistan Bölgesi genelinde yayın yapacak bir kanalın izin bedeli 20 milyon dinar, il bazında yayın yapacak bir kanalın izin bedeli ise 3 milyon dinar. Yıllık yenilemede ise bu ücretin dörtte biri ödeniyor.

 

Kürdistan Bölgesi genelinde 300’den fazla televizyon ve radyo kanalı yayın yapıyor. Bunlardan 127’si televizyon kanalı. Televizyonların 93’ü yerel, 34’ü uydu kanalı olarak yayın yapıyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli