HATIRA - Barzani ilk kez anlattı: Çankaya Köşkü'nde o gün...

10-12-2015
Rûdaw
Çankaya Köşkü
Çankaya Köşkü
Etiketler Kürdistan Bölgesi Başkan Mesud Barzani Türkiye Cumhuriyeti Başbakan Ahmet Davutoğlu Çankaya Köşkü
A+ A-

Ankara (Rûdaw) -Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani, Türkiye’de değişime dikkat çekerek, “Yıllar önce Mele Mustafa’nın mektubunun geri çevirildiği köşkte Kürdistan Bayrağı’yla karşlandık” dedi.

 

Resmi bir gezi kapsamında Ankara’da bulunan Kürdistan Bölgesi Başkanı, Kürtçe yayın yapan 3 televizyona verdiği röprotaj sırasında, son yüzyılda Türkiye’de yaşanan değişime ve gelişmeye vurgu yaptı.

 

Başkan Barzani, bu bağlamda, babası, Kürt lideri Mele Mustafa Barzani’nin hayatından bir örnek v erdi.

 

Mesud Barzani, 1960’lı yıllarda Mele Mustafa Barzani’nin, Kürt milletine karşı işlenen suçlara ilişkin Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri’ne bir mektup gönderdiğini belirtti.

 

Mektupta Kürt kadın ve çocuklarının katledilmesinin yanısıra Kürt köylerinin yakılarak tahrip edilişinin anlatıldığını aktaran Mesud Barzani, “Mele Mustafa Barzani mektuptan birer kopyayı da bölgedeki liderlere gönderdi” dedi. Barzani şöyle devam etti:

 

“Bölgede bulunan bazı liderler sözkonusu mektuba yanıt verirken, bazıları suskun kaldı. Ancak mektubu kabul etmeyen tek kişi, dönemin Türkiye Cumhurbaşkanı Cevdet Sunay oldu.”

 

Mele Mustafa’nın mektubunun geri çevrildiği aynı köşkte (Çankaya Köşkü) dün Kürdistan Bayrağı ile karşılanmalarının altını çizen Barzani, “Bence bu psikolojik değişim oldukça önemlidir” diye konuştu.

 

Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani, bugün Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu’ya, Çankaya Köşkü’ndeki bayrak için teşekkür etti.

 

Kürdistan Bölgesi Başkanlığı’nın resmi web sayfasından yapılan açıklamada, Başkan Barzani’nin, Çankaya Köşkü’nde protokolde Kürdistan Bayrağı’nın da bulundurulması nedeniyle Başbakan Davutoğlu’ya hitaben, “Bu hassasiyetinizden dolayı teşekkür ederiz” dediği bildirildi.

 

Başkanlık, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da sıcak ve dostane bir karşılama yaptığını, ayrıca, Şengal (Sincar) zaferinden dolayı Barzani’yi tebrik ettiğini aktardı.

 

Mesud Barzani, dün sabah saatlerinde Esenboğa Havalimanı’nda Türkiye Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu tarafından karşılanmıştı.

 

İlk durağı MİT Müsteşarlığı olan Barzani, daha sonra Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Erdoğan ile biraraya gelmişti.

 

Bu görüşmenin hemen ardından ise Barzani, Çankaya Köşkü’nde Davutoğlu tarafından ağırlanmıştı.

 

Barzani bugün Türkiye Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’la, ardından da HDP heyetiyle toplantı yaptı.

 

Daha sonra Kürt partilerinin temsilcilerini kabul eden Başkan Barzani, bu akşam başkente dönecek.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli