D. BAKIR - Sur'un 128 taksicisi mağdur!

Diyarbakır (Rûdaw) - Diyarbakır’ın Sur ilçesinde devam eden sokağa çıkma yasağı nedeniyle iş yapamayan 128 taksici Diyarbakır’daki 50 durağa dağıtıldı.

 

Diyarbakır’ın tarihi ilçesi Sur’da, polisin hendekleri kapatma ve barikatları kaldırma gerekçesiyle ilan edilen sokağa çıkma yasağı 12 gündür devam ediyor.

 

Yasak nedeniyle yüzlerce esnaf işyerini açamadığı için çek, senet ve diğer borçlarını ödeyebilmenin yollarını arıyor. 

 

Çatışmalar başlamadan önce turistlerin uğrak yeri olan Sur’da taksiciler de iş yapamaz duruma geldi. Sokağa çıkma yasağının uygulandığı bölgenin dışına çıkan 128 taksicinin imdadına meslektaşları yetişti.

 

Diyarbakır’daki Taksiciler Kooperatifi’nin (TİTAK) girişimiyle mağdur olan Sur taksicileri, Kayapınar, Bağlar ve Yenişehir’deki 50 durağa yerleştirildi.

 

Rûdaw’a konuşan TİTAK Başkanı Mehmet Yalçın, Sur’daki taksicilerin 7 Haziran seçimlerinden sonra başlayan gerginlik nedeniyle iş yapamaz duruma geldiğini söyledi.

 

Yalçın, “Duraklardaki arkadaşlarımızdan bazıları, biz çıkalım Sur’daki mağdur arkadaşlarımız çalışsın, dedi. Esnaf dayanışması ile arkadaşlarımıza yardım ediyoruz” dedi.

 

Sur’dan çıkarılan taksiciler de kendi memleketlerinde mülteci konumuna düştüklerini belirterek, çatışma ve sokağa çıkma yasağının bir an önce sona ermesini istedi.