Rûdaw ekibi Kayseri’ye sevki istenen 96 yaşındaki ninenin yaşamına tanıklık etti

10-11-2021
Rûdaw
Foto: Rûdaw
Foto: Rûdaw
Etiketler Aliye Yabansu Yaşlı kadın 2'nci Organize Sanayi Bölgesi Urfa DEVA Partisi
A+ A-

Diyarbakır (Rûdaw) - “Cumhurbaşkanına hakaret ettiği” iddiasıyla hakkında güvenlik tedbiri uygulanmasına karar verilerek Kayseri’de bir hastaneye sevk edilmesi istenen 96 yaşındaki Aliye Yabansu’nun yaşadığı eve giden Rûdaw ekibi yaşlı kadının yaşamına tanıklık etti.

Aliye Yabansu'nun kendisinden habersiz çekilen videosunun sosyal medyada yayınlanması sonrası hakkında “Cumhurbaşkanına hakaret”ten dava açıldı. Dava sonrası yaşlı kadının durumu Türkiye’nin gündemine oturdu. Rûdaw ekibi de Yabansu’nun evine giderek konuşmaya çalıştı.

Kulaklarında ağır işitme kaybı olduğu için Rûdaw muhabirinin sorularını duyamayan ve bu nedenle cevaplayamayan Aliye Yabansu yakınlarının yardımıyla sadece 100 yaşında olduğunuzu söyleyebildi. Günlük hayatını yardım olmaksızın sürdüremeyen, ayağa kalkıp yürüyemeyen Yabansu sorulan soruları da duyamadığı için karşılık veremedi.

Rûdaw muhabirinin sorularını tekrarlaması üzerine Yabansu, 6 dakikalık canlı yayında bir birinden kopuk şekilde sadece “100 yaşındayım, Siverekliyim, birçok hastalığım var. Kimseyi görmedim” diyebildi.

Kayseri’ye sevk edilecekti

Siverek ilçesinde yaşayan Aliye Yabansu'ya “Cumhurbaşkanına hakaret” ettiği iddiasıyla dava açılmıştı.  Savcılık da cezai ehliyeti olmadığına dair raporu dikkate alarak, Yabansu hakkında akıl hastalarına özgü güvenlik tedbirlerinin uygulanmasını talep etmişti.

Mahkeme ise Aliye Yabansu hakkında, “Toplum açısından tehlikeliliğinin ortadan kalkmasına veya önemli ölçüde azalana kadar en yakın yüksek güvenlikli sağlık kurumunda koruma ve tedavi altına alınması” kararını vererek, Kayseri Şehir Hastanesi’ne sevk edilmesi amacıyla Siverek Emniyet Müdürlüğü'ne talimat vermişti. Ancak Yabansu hakkında verilen kararın infazının durdurulduğu belirtiliyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli