ROJAVA- Sınırdaki siviller endişeli

10-11-2018
Rûdaw
Etiketler YPG TSK
A+ A-

Haber Merkezi- Rojava’nın Kobani kentine bağlı Eşme köyü sakinleri, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK), YPG’ye yönelik saldırılarından dolayı can güvenliklerinin tehlikede olduğunu belirttiler.

 

TSK,  yaklaşık 10 gün önce, obüsler ile sınıra yakın YPG’nin kontrolündeki alanları hedef almıştı.

 

Söz konusu obüs toplarından biri, Eşme köyünde yaşayan Şemo Osman’ın (38) evine düştü.

 

AFP’ye konuşan Şemo Osman, “Evimizin damına çıkamıyoruz. Çocuklar korkuyor. Evden çıkmıyorlar. Onları okula bile göndermiyoruz” dedi.

 

Saldırıda evinin tahrip olduğunu ifade eden Şemo Osman, evinin yeniden hedef alınma korkusuyla henüz evini tamir etme niyetinde olmadığını söyledi.

 

Osmanlı İmparatorluğu’nun kurucusu Osman Gazi’nin dedesi Süleyman Şah’ın türbesi, Caber Kalesi diye bilinen ve 1921’de Türkiye ile Fransa arasında imzalanan anlaşmayla Türkiye toprağı sayılan bir bölgedeyken, IŞİD tehdidi nedeniyle 2015 yılında Türkiye sınırına 200 metre uzaklıktaki Eşme köyüne taşınmıştı.

 

Eşme köyüne birkaç kilometre uzaklıktaki Kör Ali köyünden Mustafa Raşo (70), koltuk değneklerini kullanarak TSK tarafından hedef alınan bölgeyi işaret edip, “Bizi ne beklediğini bilmiyoruz. Eğer Türkler bize saldırırsa, silahlarımızı alıp, köyümüzü koruyacağız. Bizi her yönden mermi ve havan topu ile hedef aldılar. Bize rastgele ateş ettiler” dedi.

 

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’ne (SOHR) göre, TSK’nın, Kobani ve Tel Abyad bölgelerini hedef alan bombardımanı sonucu, 5 YPG unsuru ve bir kız çocuğu öldü.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli