Goran Hareketi Kürdistan Hükümeti'nden çekildi

Erbil (Rûdaw) - Değişim Hareketi (Goran), Kürdistan Hükümeti ve yerel yönetimden çekilme kararı aldı. Goran Hareketi’nin Genel Sekreteri Dana Ahmed Mecid çekilme kararını doğruladı.

Goran Hareketi seçimlere günler kala bir önceki dönem müttefiki olduğu Kürdistan Hükümeti ile yerel yönetimlerden çekildiğini duyurdu.

Goran Hareketi'nin genel sekreteri Dana Ahmed Mecid, olağanüstü toplantıda Değişim Hareketi'nin ulusal konseyi üyelerinin çoğunluk oyuyla hem Kürdistan Hükümeti'nden hem de yerel yönetimden çekilme kararı aldığını duyurdu.

Dana Ahmed Mecid'e göre bu karar, "Değişim yanlıları ve destekçilerinin" taleplerine bir yanıt niteliğindedir.

Değişim Hareketi'nin Kürdistan Hükümeti'nde, Maliye ve Ekonomi Bakanı, Sosyal İşler Bakanı, Bayındırlık Bakanı, Sanayi ve Ticaret Bakanı gibi bakanlıklarını yönetiyordu. Ayrıca Kürdistan Bölgesi Başkan Yardımcılığı görevini de üstleniyordu.

Değişim Hareketi'nin genel sekreteri, bu kararın değişim hareketinin iç reformları ve duruşlarının ardından gelen bir dizi değişim kararının parçası olduğunu belirtti.

Değişim Hareketi'nin yerel yönetimdeki en belirgin varlığı Süleymaniye il sınırları içindeydi ve en yüksek icra makamı ise valilikti.

Dana Ahmed Mecid açıklamasında, "Kürdistan Hükümeti'nin dokuzuncu kabinesine katılma tecrübemiz başarılı olmadı, hükümet reform programını uygulamadı. Karar geç kalmış olabilir ama doğrudur" dedi.