Yeni Nesil Hareketi Lideri’nden hükümet kurma çalışmaları hakkında açıklama

10-10-2021
Rûdaw
Etiketler Yeni Nesil Hareketi Irak Genel seçim
A+ A-

Süleymaniye (Rûdaw) – Yeni Nesil Hareketi Lideri Şasuwar Abdulwahid, Kürdistan Bölgesi vatandaşlarını oy kullanmaya çağırdı.

Irak erken parlamento seçimleri nedeniyle Süleymaniye'de oy kullanan Şasuwar Abdulwahid, oylamanın ardından basına yaptığı açıklamada, "Bugün tarih, bir gün. Vatandaşlar oy kullanarak bu günün anlamına uygun davranabilir. Seçim sonuçlarının halkımızın yararına olmasını diliyoruz" dedi. Abdulwahid, siyasi değişimin gerçekleşmesi için de halkı oy kullanmaya çağırdı.

Şasuwar Abdulwahid, henüz oy vermeye karar vermemiş olanları da sandık başlarına çağırarak oylamanın ülke siyasetini değiştirmek için bir fırsat olduğunu söyledi.

Şasuwar Abdulwahid, hükümet kurma çalışmalarına dahil olup olmayacakları yönündeki soruya da “Seçimlerin tamamlanması ve sonuçların açıklanmasından sonra karar vereceklerini” söyledi.

Abdulwahid, cuma günü güvenlik görevlileri, mülteciler ve mahkumların katıldığı özel oylamayla ilgili olarak da "Özel seçim çok temiz ve adil geçti. Genel seçimin özel olarak sorunsuz bir şekilde yapılmasını bekliyoruz” dedi.

Bugün Irak ve Kürdistan Bölgesi'nde 24 milyon 29 bin 927 seçmenin katılımıyla 8 bin 273 sandıkta, Irak Parlamentosu'nun 329 üyesinin seçimi için yapılan genel oylama sürüyor.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli