Rojavalı siviller: Toprağımızı boşaltmayacağız

Sere Kaniye (Rûdaw) - Türkiye’nin ÖSO’nun desteğiyle Rojava’nın Sere Kaniye bölgesine düzenlediği operasyona Demokratik Suriye Güçleri (DSG) karşılık verirken, bölgedeki bazı siviller de hava bombardımanlarına rağmen evlerini terketmeyeceklerini dile getirdi.

TSK dün Rojava’ya havadan ve karadan operasyonlara başladı. Operasyonlara DSG şiddetli şekilde karşılık veriyor. Çatışmalardan dolayı çok sayıda sivil evlerini terketmek zorunda kalırken, bazı siviller de bölgelerini terketmek istemediğini belirtti.

Rûdaw’a konuşan Rojavalı yaşlı bir kadın, “Evimizde oturuyoruz ve korkmuyoruz. Allah ne yazdı ise o olur. Nereye gidelim? Hiçbir yerde kurtuluş yok. İyisi mi yerimizde kalmak. Bombardıman sesleri kulaklarımızdan eksilmiyor. Uçaklar, sürekli çevredeki bölgeleri bombalıyor” dedi.

Yaşlı kadının eşi de, topraklarını terketmeyeceklerini belirterek, “Türkiye bizden ne istiyor? Uçaklarla bize saldırıyorlar, şimdiye kadar ne kadar ölü ve yaralının olduğunu bilmiyoruz. Ölsekte topraklarımız üzerinde şehid düşelim” diye konuştu.

Başka bir yaşlı Rojavalı ise, bombardımanlardan dolayı ölü ve yaralıların olduğunu söyledi.

Bölgeden bildiren Rûdaw muhabiri Rengin Şero, “TSK’ya ait uçaklar 2 kez bombardıman düzenledi” ifadelerini kullandı.

Muhabirimiz, Sere Kaniye ilçesinde aralıksız saldırıların olduğunu belirterek, bölgedeki binlerce sivilin evlerini boşaltarak, Rojava’nın farklı kentlerine gittiğini bildirdi.