Leyla Zana: Talabani önemli roller üstlendi

10-10-2017
Rûdaw
Leyla Zana
Leyla Zana
Etiketler Leyla Zana Talabani
A+ A-

Süleymaniye (Rûdaw) - Halkların Demokratik Partisi (HDP) Ağrı Milletvekili Leyla Zana, “Kürtlerin önündeki bütün kapıları Sayın Talabani açmıştır” dedi.

 

Irak’ın eski Cumhurbaşkanı ve Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Genel Sekreteri Celal Talabani’nin Süleymaniye'deki taziyesine katılan Leyla Zana, burada basın açıklaması yaptı.

 

Leyla Zana, Mam Celal’in sadece son dönemdeki çözüm sürecinde değil, 1990’lı yıllardan bu yana Türkiye’de yürütülen barış süreçlerinde rolünün büyük olduğunu söyledi.

 

Sağlık sorunları nedeniyle taziyeye geç geldiğini belirten Zana, Talabani’nin Kürt halkı için çok önemli bir lider olduğunu belirtti.

 

Leyla Zana, sözlerine şöyle devam etti:

 

“Kürtlerin önündeki bütün kapıları Sayın Talabani açmıştır. Gözleri ve kulaklarıyla Kürtlerin yüzde 93’ünün geleceği için karar verdiğini duymuştur. Biz Kürtler olarak hiçbir zaman kimseye düşman olmadık. Allah kimseye Kürtlere ve insan haklarına düşman etmesin.”

 

3 Ekim’de tedavi gördüğü Almanya’da hayatını kaybeden Celal Talabani, 6 Ekim Cuma günü Süleymaniye’de toprağa verilmişti.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli