Mahmur Kampı'na saldırı: Yaralılar var

10-09-2024
Rûdaw
Etiketler Mahmur Kampı Mahmur Karaçuk Dağı
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Mültecilerin yaşadığı Mahmur Kampı’na saldırı gerçekleştirildi. Saldırının karadan veya havadan yapıldığı bilinmezken yaralıların olduğu öğrenildi.

Rûdaw’a konuşan Peşmerge Güçleri’nin Gwer-Mahmur cephesi Komutanı Sirwan Barzani, “Akşam saatlerinde Mahmur kampına düzenlenen saldırıda 1 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi de yaralandı” dedi.

Sirwan Barzani, saldırıda kamptaki bir evin hedef alındığını ve kurbanların sivil olup olmadığı bilinmediğini açıkladı.

Rûdaw'a konuşan bir kaynak, "Bombardımanda 3 kadın yaralandı" dedi.

Yaralanan kadınların Gulê Özek, Edibe Paksoy ve Ezime Kabul olduğu aktarıldı. Hastanede tedavi altına alınan kadınlardan birinin durumu ağır olduğu ifade ediliyor.

Mahmur Kampı, 1998 yılında Türkiye’den gelen Kürt mülteciler için Mahmur'un doğusunda Karaçuk Dağı eteklerinde kurulmuştu.

Mahmur Kampı İdaresine göre kampta yaklaşık 10 bin kişi yaşıyor. Türkiye ise kampın PKK üyelerinin eğitim alanı olduğunu öne sürüyor. 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Foto: İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan

Pezeşkiyan Celal Talabani'nin mezarındaki hatıra defterine ne yazdı?

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan Süleymaniye’de Irak’ın eski Cumhurbaşkanı Celal Talabani’nin mezarını ziyaret ederek hatıra defterine, “Aziz İran ile dayanışması ile ülkesinde birlik ve beraberlik için verdiği amansız çabasından dolayı kendisine teşekkür ediyorum” ifadelerini yazdı.