Erbil Uluslararası Yatırım ve Gayrimenkul Fuarı'nda binin üzerinde daire satıldı

Erbil (Rûdaw) – Başkent Erbil’de düzenlenen 2'inci Erbil Uluslararası Yatırım ve Gayrimenkul Fuarı’nın 4’üncü gününde binden fazla apartman dairesi ve villa satıldı.

Kürdistan Bölgesi’nde Covid-19 pandemisi ve petrol fiyatlarındaki düşüş nedeniyle yatırım ve gayrimenkul alanlarındaki olumsuz atmosferin ardından başkentte 2'inci Erbil Uluslararası Yatırım ve Gayrimenkul Fuarı ev, işyeri ve ofis sahibi olmak isteyenler için kapılarını açtı.

Fuarın 4’üncü gününde yaklaşık 17 bin kişi fuar alanını ziyaret ettiği belirtiliyor.

Rûdaw’a konuşan, 2'inci Erbil Uluslararası Yatırım ve Gayrimenkul Fuarı’nın sponsorlarından Herdi Haci Selam, “Elimizdeki istatistiklere göre, bugün saat 2’ye kadar 16 bin 560 kişi fuar alanını ziyaret etti” dedi.

Rûdaw Medya Grubunun da medya sponsorluğunu üstlendiği fuarda bugün yeni yatırım fırsatlarının arz edilmesi bekleniyor.

Herdi Haci Selam, “Şu ana kadar 745 apartman dairesi 340 villa satıldı. Fuarın dördüncü gününde Emlak, yapı ve inşaat şirketleri de çok sayıda yeni sözleşmeye imza attı. 130 yapı ve inşaat malzemeleri tedarik sözleşmesi yapıldı” diye konuştu.

Öte yandan Erbil fuarı, istihdam kapılarını da araladı. Fuarın 4’üncü gününde 50 iş imkanı sağlandı.

Aralarında Türkiye, Kıbrıs, Yunanistan, Umman, BAE ve Almanya’nın da bulunduğu 8 ülkeden 150 firma, yatırım ve gayrimenkul şirketinin katılımıyla başkentte düzenlenen "2'inci Erbil Uluslararası Yatırım ve Gayrimenkul Fuarı" 10 Eylül’de bitecek.