Ferhad Pirbal adaylığını açıkladı

10-08-2024
Etiketler Ferhad Pirbal Bağımsız aday Kürdistan Bölgesi Parlamentosu Parlamento seçimleri
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Akademisyen-yazar Ferhad Pirbal genel seçimlerde bağımsız aday oldu.   Pirbal ''Seçilirsem Parlamentoda beni zorlu bir görev bekliyor. Ancak özel projelerim var” dedi.

10 Ekim’de yapılması planlanan Kürdistan Bölgesi genel seçimleri aday başvurularında sona gelindi.

Akademisyen Ferhad Pirbal, seçimlere katılmak için bağımsız aday olarak başvuru yaptı.

Rûdaw TV’de Rence Cemal’e konuşan Pirbal, seçilmesi halinde önümüzdeki dönem Parlamentoda gündeme getireceği çok sayıda plan ve projesinin olduğunu söyledi.

Ferhad Pirbal  “İşçi, çiftçi, esnaf ve tüccarların hakları ile ilgili özel plan ve projelerim var. Diğer ülkelerde işçileri haklarını savunan partiler var ama bunu burada görmedim'' ifadelerini kullandı.

Kürdistan Parlamentosu bağımsız adayı Ferhad Pirbal,  ''Seçilirsem Parlamentoda beni zorlu bir görev beklediğini hissediyorum. Aday olan herkes toplumun hangi kesimini temsil etmek istediğine karar vermelidir” dedi.

Parlamentoya seçim propagandası başlamadan plan ve projelerinin açıklamasının erken olacağını söyleyen akademisyen Dr. Ferhad Pirbal, “Kimseyi dinlemeyeceğim. Her şey Allah'ın elindedir. Ben insanlara söz vermiyorum, her şeyimi Allah'a havale ediyorum” şeklinde konuştu.

 Irak Bağımsız Yüksek Seçim Komisyonu (IHEC), Kürdistan Bölgesi Parlamento seçimleri için kura çekimini duyurdu. Çekilişte verilen numaraların çoğu bağımsız adaylardı. Farhad Pirbal'in seçim pusulasındaki numarası 189.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli