Yerel seçimler öncesinde kayyım iddiası

10-08-2018
Rûdaw
Etiketler HDP AK Parti Kayyım
A+ A-

Ankara (Rûdaw)- Türkiye ve Kürt illerinde gelecek yılın mart ayında yapılacak yerel seçimler öncesinde, Halkların Demokratik Partisi’ne (HDP) bağlı 60 beldeye kayyımın atanacağı iddia edildi.

 

AK Parti'nin 6. Olağan Kongresi’nin 18 Ağustos Cumartesi günü yapılacağı duyuruldu. Kongre, gelecek yılın mart ayında yapılacak olan yerel seçimlere de hazırlık niteliği taşıyor.

 

Rûdaw’a konuşan analist Yahya Münis, “İyi şeylerin olacağını sanmıyorum. Hatta durumun daha kötü olma ihtimali de var. Aldığımız duyumlara göre, yerel seçimler öncesinde çıkartılacak KHK ile HDP’nin elindeki 60 belde de kayyım atanacak. Söz konusu beldelerde seçim yapılmayacağı gibi, seçimlerin ardından da kayyım atanacak” dedi.

 

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç ise, düzenlecek kongrede bazı değişikliklerin yapılacağını söyledi.

 

“Türkiye’de sistem değişti” diyen Aydın Altaç, sözlerine şunları ekledi:

 

“Söz konusu değişikliğin ardından partimiz de genel kongresini düzenliyor. Kongrede bazı değişiklikler olacak. Üyelerimiz arasında da bazı değişimler olacaktır. Değişim, gerek Türkiye gerekse partimiz için gereklidir. Bilindiği gibi Türkiye’de ağır işlenen bir sistem vardı. Yeni sisteme göre parti de değişimler olacaktır.”

 

HDP, 2014 yılı seçimlerinde 11 il, 63 ilçe ve 23 belde de toplam 102 belediye kazanmıştı. Şimdiye kadar 102 belediyeden 94’üne kayyım atandı.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli