Şemdinli - 1 polise uzaklaştırma

10-08-2017
Rûdaw
Etiketler Şemdinli İşkence
A+ A-

Haber Merkezi – Hakkari’nin Şemdinli ilçesi Şapatan köyünde köylülere işkence yapıldığı olayın ardından 1 polis görevinden uzaklaştırıldı.

 

Altınsu Mahallesi'nde 5 Ağustos’ta bir Özel Harekat polisinin PKK’lilerle yaşanan çatışmada ölmesi üzerine 2 bin nüfuslu köy ablukaya alınmış, pek çok kişiye meydan dayağı atıldığı belirtilmişti.

 

Olay üzerine Şemdinli Cumhuriyet Başsavcılığına yapılan başvurunun ardından başlatılan adli ve idari soruşturma sürüyor.

 

Soruşturma kapsamında savcılığa müracaat eden köylülerin teşhisi üzerine bir polisin, "kuvvetli suç şüphesi" nedeniyle görevinden uzaklaştırdığı bildirildi.

 

Valilik: İşkence yok, derdest edildiler

 

Hakkari Valiliği'nden olayla ilgili yapılan açıklamada “kusuru olan personel tespit edilirse haklarında soruşturma yapılacağı” duyurulmuştu.

 

Valiliğin açıklamasında şöyle denildi:

 

“Güvenlik güçlerimiz tarafından Şemdinli İlçesi Altınsu Mahallesinde 05.08.2017 günü icra edilen operasyon esnasında açılan ateş sonucu bir polis memurumuz şehit olmuş, bunun üzerine ateşin geldiği değerlendirilen bölgelerde bulunan şüpheli şahıslar hukuka uygun olarak gözaltına alınmışlar, ancak bu esnada güvenlik güçlerimize direnen şahıslar da yetkiler dahilinde zor kullanılarak derdest edilmişlerdir

 

Bunun dışında bazı haber ajanslarında ve sosyal medyada güvenlik güçlerinin vatandaşlarımıza işkence yaptığı yönündeki haberler tamamen asılsızdır ve terör örgütünün propagandasını yapma maksadını taşımaktadır.”

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli