TSK, Derkar nahiyesine çok sayıda komando yığdı

Erbil (Rûdaw) – Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Derkar Nahiyesinde bulunan Şakule tepelerine çok sayıda asker indirildiği bildirildi.

TSK’nın Kürdistan Bölgesi’nde PKK’ye yönelik operasyonları kapsamında Derkar Nahiyesinde bulunan Şakule tepelerine Helikopter aracılığıyla çok sayıda komando birliklerini sevk ettiği öğrenildi.

Rûdaw’a konuşan Derkar Nahiyesi Müdürü Zeravan Musa, “Zaho ve Derkar kara yoluna 6 kilometre uzaklıkta bulunan Şakule tepelerine Türk helikopterleri çok sayıda komando indirdi ancak sayılarına ilişkin elimizde her hangi bir veri bulunmuyor. İki helikopter de dağa indirilen gücü havadan koruma desteği verdi" dedi.

Öte yandan Batifa Nahiyesi Müdürü Dilşer Abdulsitar da, TSK’nın bombardımanları nedeniyle Batifa’ya bağlı Evla köyünün boşaltıldığını söyledi. Abdulsitar köyde yaşayanların çobanlıkla uğraştıklarını belirtti.

Rûdaw’ın edindiği bilgilere göre, TSK Şakule tepelerinin yarısında hakimiyet sağlamış durumda. Şu anda bulunduğu bölge ise Batifa, Derkar ve Zaho üçgeninde kalıyor. Türkiye güçleri ilk kez Derkar bölgesine bu kadar yaklaşıyor.

Türkiye Milli Savunma Bakanlığı 17 Haziran’da Kürdistan Bölgesi toprakları içerisindeki Haftanin'de PKK’ye yönelik “Pençe Kaplan” adıyla operasyon başlattığını duyurdu.

Operasyon kapsamında sınırdan 30 kilometre kadar içeri gelen TSK unsurlarının 24 tepede üstlendiği belirtiliyor.

Operasyonlar kapsamında gerçekleştirilen bombardımanlarda 19 Haziran günü Şeladize kasabasına bağlı Sida köyünde 4 sivil hayatını kaybetti. Ayrıca sınırda bazı köyler de boşaltılmak zorunda kaldı.

Operasyonlar sürerken 1 Temmuz’da Irak Sınır Muhafızları Zaho sınırındaki Kela Şabanike, Siyae Bena ve Kela Dêrê tepelerine konuşlandı.

Rûdaw’a konuşan Derkar Nahiyesi Müdürü Zeravan Musa, Türkiye’nin 26 Haziran 2020’de helikopterle Derkar Kasabasında bulunan Xemtir dağına bir grup askeri sevk ettiğini duyurmuştu.