Fazıl Mirani: ABD Talabani’nin cumhurbaşkanı olmasını istemedi

10-06-2018
Rûdaw
Fazıl Mirani
Fazıl Mirani
Etiketler KDP Bağdat KYB Fazıl Mirani cumhurbaşkanlığı
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Politbüro Sekreteri Fazıl Mirani, partisinin Bağdat’a ortak bir heyetle gitmek için Kürt partilerine talepte bulunduğunu söyledi.

 

Rûdaw’a konuşan Fazıl Mirani, “Partimiz, Bağdat’a ortak bir heyetle gitmek için Kürt partilerinden talepte bulundu. Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) ile Bağdat’a ortak bir şekilde görüşmek üzere anlaştık” dedi.

 

Kürtlerin Bağdat ile ortak bir şekilde muhatap olması gerektiğini belirten Mirani, konuşmasına şunları ekledi:

 

“Bağdat’a ortak bir heyetle gitmek için diğer Kürt partileriyle görüştük. Kızgınlıkların devam etmemesi gerekir. Kürtler 58 sandalyeyle ortak bir şekilde Bağdat’a gitmeli. Ancak böyle bir duruşla Bağdat’ta güçlü bir şekilde Kürtlerin haklarını garanti altına alabiliriz.”

 

Partisi için Kürdistan Bölgesi’ndeki sorunların çözümünün öncelik taşıdığını belirten Mirani, Bağdat’taki cumhurbaşkanlığı koltuğuna ilişkin ise şunları söyledi:

 

“Bu konu ile ilgili son sözü söylemedik. Ancak Kürt halkının sorunu makamlardan daha büyüktür. ABD zamanında Mam Celal’in cumhurbaşkanı olmasını da istemedi. Ama Başkan Barzani Mam Celal’in cumhurbaşkanı olması konusunda ısrar ederek, Kürtlerin bunu kabul etmeyeceklerini iletmişti.

 

Yeni bir Mam Celal’imiz yok ki üzerinde tartışıp müzakere edelim. Partimiz cumhurbaşkanının Kürt olmasında ısrarlı ve bunun için de öncelik KDP’nindir.  Her ne kadar sembolik bir makam olsa da önemli olan uluslararası alanda bir Kürt’ün Irak’ı temsil etmesidir.” 


Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli