PAK'tan referanduma destek çağrısı

10-06-2017
Rûdaw
Etiketler PAK Referandum
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Kürdistan Özgürlük Partisi (PAK), yaptığı yazılı açıklamayla, Kürdistan Bölgesi’nde 25 Eylül’de yapılması kararlaştırılan bağımsızlık referandumuna destek çağrısı yaptı.

 

PAK Genel Başkanı Mustafa Özçelik imzalı açıklamada, “Tüm dünya devletlerini, Güney Kürdistan halkının barışçıl irade beyanına saygı duymaya çağırıyoruz” denildi.

 

Referandumun, “bir milletin kendi iradesini en insani, en barışçıl bir şekilde ortaya koymasına imkan tanıyan en demokratik bir araç” olarak tanımlandığı açıklamada, bölge ve dünya devletleri ile tüm Kürtlere referanduma destek olma çağrısı yapıldı.

 

Açıklamada, özetle şu ifadelere yer verdildi:

 

“Yüzyıllardır sayısız soykırım, katliam, imha, inkar ve tacizlere maruz kalmış Kürt milletinin ve tüm Kürdistan halkının en meşru hakkı olan kendi geleceğini belirleme hakkının, en barışçıl şeklini oluşturan referandum kararı, tüm dünya devletleri ve dünya kamuoyunca desteklenmesi gereken bir karardır.

 

Güney Kürdistan halkının referandumda barışçıl bir şekilde beyan edeceği bağımsızlık iradesi, Çek ve Slovak ayrılması örneğinde olduğu gibi, Irak ve Güney Kürdistan halkının da iki komşu devlet olarak yan yana yaşamalarının da ifadesi olacaktır.

 

Bağımsızlık referandumu kararını alan Güney Kürdistanlı tüm kesimleri bu tarihi kararlarından dolayı kutluyoruz. Güney Kürdistan’daki tüm siyasal partiler, parlamento ve hükümet, tüm imkanları seferber ederek, dört parçadaki Kürdistanlılar ile ortak ve güçlü bir kampanyaya öncülük etmelidir.”

 

 

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli