Ali Hamaney: Kürtler ile diğer milletlerden daha yakınız

10-05-2024
Etiketler İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani
A+ A-

Haber Merkezi - İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani ile yaptığı görüşmeye ilişkin  “Kürtler ile diğer tüm milletlerden daha yakın ilişki içerisindeyiz” dedi.  

İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney’inin resmi sayfasından Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani ile geçtiğimiz Pazartesi günü yapılan toplantının içeriğine ilişkin bir açıklama yayımlandı.

Açıklamada, "Toplantı sırasında Dini Lider, İran ve Kürt halklarının yakınlığını vurguladı" ifadesine yer verildi.

Ayetullah Ali Hamaney görüşmede Kürdistan Bölgesi Başkanına ‘Gerek İran'da gerekse Irak'ta olsun, Kürt toplumuyla aramızda diğer tüm milletlerden daha yakın bir ilişkimiz var. Onlar bizim bir parçamız’ dediği kaydedildi .

Resmi davet üzerine İran’a giden Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, 6 Mayıs Pazartesi günü Tahran'da Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile görüşmesi ardından Ayetullah Ali Hamaney ile bir araya geldi.

Başkanlıktan görüşmeye ilişkin yapılan açıklamada, Irak ve Kürdistan Bölgesi'nin İran İslam Cumhuriyeti ile ilişkilerini her alanda geliştirme hazırlığı ve arzusunun dile getirildiği ifade edildi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli