Depsaş Enerji, elektrik kesintisine gidecek

10-05-2021
Rûdaw
Etiketler DEDAŞ DEPSAŞ Urfa Mardin Elektrik kesintisi Çiftçi
A+ A-

Haber Merkezi - Bu yıl kuraklığın etkili olduğu Urfa, Mardin ve Diyarbakır gibi tarımsal üretimin yoğun olduğu Kürt illerine elektrik sağlayan Dicle Elektrik Perakende Satış A.Ş. (Depsaş Enerji), çiftçilerin borçlarını ödememesi durumunda kesinti uygulanacağını açıkladı.

Artan maliyetler nedeniyle bölgedeki çiftçiler elektrik borçlarını ödemekte güçlük çekiyor. Depsaş Enerji ise; hizmet verdiği illerde biriken borçlarını ödemeyen çiftçi ve sulama birliklerinin enerji tedariğinin durdurulacağını bildirdi.

Şirketten yapılan açıklamada, Ocak-Nisan döneminde yaşanan kuraklık nedeniyle bölgede tarımsal sulamada kullanılan enerji miktarının önceki yıllara göre yüzde 350 arttığı, bu tüketim artışının şirkete 800 milyon lira ek yük getirdiği ifade edildi.

Açıklamada, çiftçiler ve sulama birliklerine biriken borçlarını ödeme çağrısı yapılarak, “Ödenmeyen her bir fatura, sadece üzerimizdeki yükü daha da artırmakla kalmıyor aynı zamanda özellikle Şanlıurfa ve Mardin'de uzun yıllardır biriken tarımsal sulama borçlarını yönetilemez hale getiriyor. Uygulanan tarım modelini sürdürülemez hale getiriyor. Mart 2021 itibariyle tarımsal sulama abonelerinin şirketimize olan elektrik borçları 4,5 milyar lirayı aşmış durumdadır. Bu sürecin bu şekilde sürmesine müsaade etmemiz mümkün değildir” denildi.

Son yıllarda elektrik kesintileri nedeniyle özellikle Urfa ve Mardin’de çiftçiler onlarca kez protesto gösterisi düzenlemişti. Enerji ücretlerinin yüksek olduğunu belirten çiftçiler, ürünlerinden elde ettikleri gelirin elektrik borcunu karşılamadığını ifade ediyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli