ABD'den Rûdaw'a: Pentagon Süleymaniye Havaalanına yapılan saldırıyı soruşturuyor

Erbil (Rûdaw) - ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı, Savunma Bakanlığı Pentagon'un Süleymaniye Uluslararası Havalimanı'na yapılan saldırıyı soruşturduğunu ve ABD'li yetkililerin güvenliğini tehdit eden her türlü girişime karşı olduğunu bildirdi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Vedant Patel, Rûdaw muhabirinin sorusu üzerine, Süleymaniye Uluslararası Havalimanı'na yapılan saldırı sırasında ABD'li yetkililerin konvoyda olduğunu belirtti; ancak "can kaybı olmadığını doğrulayabiliriz” diye ekledi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Vedant Patel, düzenlediği basın toplantısında Rûdaw muhabirinin Süleymaniye saldırısı hakkındaki sorusuna cevap verdi.

Patel “Sadece belli şeyler söyleyebilirim. Pentagon'daki meslektaşlarım bu konuda daha detaylı konuşabilirler. 7 Nisan'da konvoya düzenlenen saldırıyı Savunma Bakanlığımız soruşturuyor. Konvoyda ABD askeri yetkilileri de vardı. Can kaybı olmadığını teyit edebiliriz” dedi.

“ABD’li yetkililerinin güvenliğini tehdit eden her türlü adıma elbette karşıyız” ifadelerini kullanan Patel şöyle devam etti:

“ABD güçleri, yerel ortaklarımızı IŞİD'in kalıcı bir şekilde yenilgiye uğratılmasında desteklemek için Irak ve Suriye'de bulunuyor. Bölgede IŞİD'in ortadan kaldırılması birincil önceliğimiz olmaya devam ediyor. Sorularınızı Savunma Bakanlığı'na yöneltmenizi öneririm. Ancak şunu vurgulamak isterim; Irak'ta atılacak  her adım Irak’ın egemenliği ve güvenliğine saygı gösterme esasın abağlı olamalıdır. Sınır ötesi operasyonların gerilimini azaltmak için hükümetleri birlikte çalışmaya teşvik ediyoruz.”