ENKS: BM Bağoz’daki göçmenlere karşı tedbir alsın

10-03-2019
Rûdaw
Etiketler Bağoz IŞİD
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Suriye Kürt Ulusal Konseyi (ENKS) Üyesi Faysal Yusuf, Birleşmiş Milletler’den (BM) Bağoz beldesinden çıkarak Demokratik Suriye Güçleri’ne (DSG) sığınan IŞİD mensupları ve ailelerinin bölge halkına tehdit oluşturmaması için gerekli tedbirlerin alınması talebinden bulundu.

 

Bağoz beldesinde son günlerde binlerce sivil güvenlik koridorundan geçerek DSG'ye sığındı. Söz konusu siviller otobüs ve kamyonlarla güvenli bölgelere nakledildi. Tahliye edilenler arasında yüzlerce IŞİD mensubu da DSG'ye teslim oldu.

  

Rûdaw’a konuşan Faysal Yusuf, “Siyasi çözüm teröristlerin bitmesi ve askeri yöntemlerden sonra başlamasından yanayız. Bugün BM ve Suriye’deki ilgili tarafların bu konuda çözüm sahibi olması gerekiyor. Mevcut sorunların çözmeleri gerekiyor” diye konuştu.

 

Yusuf, IŞİD’in son kalesi olarak kabul edilen Suriye’nin Deyrezor bölgesindeki Bağoz beldesinden çıkan IŞİD mensupları ve ailelerinin bölge halkına tehdit oluşturulmaması için BM’nin gerekli tedbiri alması gerektiğini söyledi.

 

Faysal Yusuf ayrıca, bazı medya organlarında ENKS heyetinin Amerikalı heyetle yaptığı toplantının içeriğine ilişkin açıklamanın adının kullanılmasına tepki göstererek, “Söz konusu haberlerde adımın geçmesi gerçeklerle örtüşmemektedir” dedi.

 

“ENKS olarak ABD heyetiyle bir görüşmemiz oldu” diyen Yusuf, “Bir önceki gün bir haber sitesinde benimle görüşmemelerine rağmen şahsım adına bazı demeçlere yer verilmiş. Söz konusu siteye hiçbir şekilde demeç vermedim. Toplantının içeriğine dair paylaşılan haberler asılsızdı” ifadelerini kullandı.

 

Suriye'nin doğusundaki Deyrezor kentine bağlı Bağoz beldesi, IŞİD'in elindek son coğrafik alan. Uluslararası Koalisyon Güçleri'nin desteklediği DSG, uzun süredir Bağoz’u kuşatmış durumda.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli