TDP lideri Sarıgül’den Rûdaw’a: Barışa barışa kazanacağız

Siirt (Rûdaw) – TDP lideri Mustafa Sarıgül, “Siirt’ten, Batman’dan, Şırnak’tan, Silopi’den, Sason’dan Ankara’ya kırılmış, dökülmüş, çeşitli nedenlerle üzülmüş, kıyıda köşede bırakılmış bütün yurttaşlarımızı demokrasi sofrası etrafında inşallah buluşturmaya götürüyoruz” dedi.

Partisinin “İktidara Hazırlık Merkezi”ni açmak için Siirt’e gelen Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Rûdaw muhabiri Abdulselam Akıncı’ya özel açıklamalarda bulundu.

Sarıgül, “Türkiye Değişim Partisi barışı, özgürlükleri, demokrasiyi bütün mşlletimizin kardeşliğini savunan Türkiye’nin en demokratik kitle partisidir. Biz istiyoruz ki Türkiye bütün dünya ile barışsın, bütün komşuları ile barışsın ve biz Türkiye’de barışa barışa kazanacağız. Barış ekonomisini en üst seviyede tutacağız. İstiyoruz ki bütün kültürler özgür olsun, büyün kültürler mutlu olsun herkes kendi inancını, kendi geleneklerini, kendi törelerini büyük bir keyifle yaşasın. Biz istiyoruz ki Türkiye’nin her tarafında bütün yurttaşlarımız el ele, kol kola ve omuz omuza olsun” dedi.

“Türkiye darbe anayasaları ile yönetilmemeli”

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “yeni anayasa” hakkındaki sözlerine ilişkin Mustafa Sarıgül, “Anayasa barıştır, özgürlüktür. Anayasa bir ülkenin teminatıdır. Senin anayasan benim anayasam olmaz. Parlamentoda grubu bulunan veya bulunmayan bütün siyasi partiler, bütün sivil toplum kuruluşları, bütün kültür mozaiklerin bir araya gelip gerçekten sivil bir anayasa yapılması yapılması şart” dedi.

Sarıgül, “Çünkü Türkiye darbe anayasaları ile yönetilmemeli. Türkiye’nin askeri anayasalardan kurtulması lazım. Demokratik dünyadan baktığınız zaman Türkiye’nin anayasasında kısmen değişiklikler oldu ama deniliyor ki bu anayasa darbe anayasasıdır. Bu nedenle bütün siyasi partiler, bütün sivil toplum kuruluşları, bütün üniversiteler bir araya gelmeli ve demokratik bir anayasa yapabilmeli” ifadelerini kullandı. 

“Buradan iktidara çağrıda bulunuyorum” diyen Sarıgül, şunları kaydetti:

“Anayasa biraz uzayabilir ama gelin çoğunluğunuz var, seçim sistemini değiştirin, siyasi partiler kanununu değiştirin. Biz mesela kendi içimizde onu değiştirdik. Biz diyoruz ki bir genel başkan partisini iki genel seçimde iktidara taşıyamıyorsa görevini bırakacak. Genel başkanlık koltukları caka satma, hava atma yeri değil, ülkemize hizmet etme yeridir. O nedenle genel başkanları da partiye kayıtlı üyeler seçsin. Bu delege aldatmacasından, delege sahtekarlığından, delege ağlarından biz Türkiye’yi kurtarmak istiyoruz. Benim il ve ilçe başkanımı partiye kayıtlı bütün üyeler seçecek.”

"Bütünleştirici olmak istiyoruz”

“Muharrem İnce’nin de benzer sözlerle CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştirdi. Sizin eleştirileriniz de CHP’ye mi?” sorusuna Sarıgül, “Hiç alakası yok. Biz sayın Kılışdaroğlu’na sevgilerimiz, saygılarımızı sunarız. Biz hiç bir siyasi parti başkanına sevgisizlik asla yapmayız” şeklinde yanıt verdi.

TDP lideri Sarıgül, “Biz değişim istiyoruz. Biz siyasetin dilini değiştireceğiz, yapılış şeklini değiştireceğiz. Biz siyasette kırıcı olmak istemiyoruz. Bütünleştirici olmak istiyoruz. Çünkü bizim logomuz kalp. O kalp ne demek? Vicdanlı insan, merhametli, güzel insan, ötekisi olmayan insan. İlk defa biz sağ elimizle sol elimizi birleştirdik ve diyoruz ki yurttaşları sağcıydı, solcuydu, o etnik kökendendi, bu etnik kökendendi, oralıydı, buralıydı, dün o partiye, bugün bu partiye oy verdi demiyoruz. Hangi partiye oy vermişse versin, nereli olursa olsun, hudut birliği ve bayrak birliği diyorsa başımızın üzerinde yeri vardır” değerlendirmesinde bulundu.

Sarıgül, erken seçim olursa hangi ittifakı destekleyecekleri seklindeki soruya ise şu yanıtı verdi:

“Bizim ittifakımız var. Bizim ittifakımız, şu anada biz Veysel Karani Hazretlerinin huzurundayız. Biz ittifakımızı önce Allah’ımızla, sonra da yurttaşlarımızla yapacağız. Çünkü Türkiye Değişim Partisi hiçbir ittifaka sığmaz. Türkiye Değişim Partisi alın teridir, emektir, merhamettir, cesarettir, tarlada arpadır, buğdaydır, samandır, undur. Türkiye Değişim Partisi’nde binlerce arkadaşımızın alın teri ve emeği var. O emeği ben ittifaklara sokamam. Türkiye Değişim Partisi en büyük ittifakı İnşallah halkımızla ve yurttaşlarımızla yapacaktır.”

“Herkes ile görüşürüz”

“Biz özellikle ülkemizin anayasası sözkonusu ise bütün partilerle görüşürüz” diyen Mustafa Sarıgül, görüşleri ve düşünceleri ne olursa olsun tüm partilerle görüşecekleri mesajını verdi.

Sarıgül, “Biz görüşürüz o siyasi parti kendi görüş ve düşüncelerini anlatır biz de partimizin görüş ve düşüncelerini anlatırız. Çünkü biz merhametli bir partiyiz, adaletli, vicdanlı bir partiyiz. Biz diyoruz ki incinsen de incitme, düşmanınızın bile insan olduğunu asla unutmayın. Biz diyoruz ki kırıcı olmayacağız” dedi

TDP lideri son olarak, “Biz diyoruz ki, Siirt’ten, Batman’dan, Şırnak’tan, Silopi’den, Sason’dan Ankara’ya kırılmış, dökülmüş, çeşitli nedenlerle üzülmüş, kıyıda köşede bırakılmış bütün yurttaşlarımızı demokrasi sofrası etrafında inşallah buluşturmaya götürüyoruz” ifadelerini kullandı.

“TDP; uyumdur, ahenktir, huzurdur”

TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, partisinin “İktidara Hazırlık Merkezi”ninin açılışında yaptığı konuşmada ise, “Türkiye Değişim Partisi, binlerce renk denizidir, uzun bir yürüyüştür, tüm değerlerimizin ortak paydasıdır. Türkiye Değişim Partisi; uyumdur, ahenktir, huzurdur. Gücümüzü ortak tarihimizden, geleneklerimizden alıyoruz. Gücümüzü bu toprakların insan zenginliğinden alıyoruz, barış ve esenlikten alıyoruz” dedi.

“Ülkemizin her noktasında kültürler, birbirini yok etmeye çalışmamalıdır, kültürler birbirlerine alışmalıdır” diyen Sarıgül, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Kültürler, mutlulukla, huzurla, sevgiyle beslemelidir. Siirt’te muhteşem kültür mozaikleri var, Siirt’teki bu kültür mozaikleri bütün ulusumuza örnek olmalıdır. Hiçbir kültür diğer kültür mozaiklerinin önüne engel koymamalıdır. Türkiye Değişim Partisi iktidarında, kültürler birbirlerine sevgi, barış, güzellik, kardeşlik katacaktır. Ülkemizde yurttaşlarımızın mutluluğunun önüne kim geçiyorsa, kültür mozaiklerine kim saygı duymuyorsa bütün politik tecrübemle onların karşısında olacağım.

Türkiye Değişim Partisi, herkesi barışa, özgürlüğe, demokrasiye davet ediyor. Kardeşlerim, ülkemizde yaşayan herkesin diline, özgürlüklerine, dinine, tüm insan haklarına sahip olduğu, onuru ile yaşadığı gerçek bir demokraside unutmayalım çözülemeyecek sorun yoktur. Türkiye Değişim Partisi, sorunları kardeşlik hukuku içerisinde çözmeye geliyor.”

“İktidar ve muhalefet yapay gündemle vakit geçiriyor”

Saıgül, “Gördüğümüz manzara çok açıktır; insanlarımız işsiz, halkımız mutsuzdur gittiğim her yerde büyük bir umutsuzluk, karamsarlık görüyorum geleceğe endişe ile baktığınızı biliyorum, soruyorum sizlere… Halinizden memnun musunuz? İşiniz gücünüz yerinde mi? Çocuklarınızın geleceği emniyette mi? Yüzünüz gülüyor mu? Mutlu musunuz? İşte ülkemizin içine düştüğü manzara bu! Ne yazık ki durum iyi değil, işler iyi gitmiyor ne yazık ki oy verip Ankara’ya gönderdiğiniz siyasetçiler iktidarı ve muhalefetiyle sorunlarınıza çözüm üretmek yerine yapay gündemlerle vakit geçiriyorlar” dedi.

Doğru siyasetin boşa vakit geçirmek değil hizmet üretmek, laf değil çözüm üretmek olduğunu belirten Sarıgül, “İşte biz… bugünkü yanlış siyaset anlayışının devamı için değil halkımıza hizmet etmek dertlerine derman olmak için yollardayız. Ankara’daki siyasetçilere seyirci kalamayız. Çocuklarımızı mutsuz bir geleceğe mahkum edemeyiz. Halkımız bizden değişim bekliyor işte bunun için yollardayız” şeklinde konuştu.

“Umutlarınızı siyasi çıkar malzemesi yapmayacağız”

“Barış içerisinde konuşacağız, bizim konuşamayacağımız hiçbir konu yoktur kucaklaşamayacağımız hiç kimse yoktur” diyen Sarıgül, “Çünkü bizim ötekimiz yoktur asla ötekimiz olmayacaktır! Ülkemizi içeride ve dışarıda sorunsuz barış içinde kardeşlik hukuku temeliyle yönetmek ana prensibimizdir biz istiyoruz ki bayrağımız altında bu vatan toprağında herkes kardeş olsun ortak türkülerimizi birlikte söyleyelim barış içinde, güven içinde, varlık, bereket içinde ülkemize birlikte hizmet edelim” ifadelerini kullandı.

TDP lideri, “Enerjimizi ülkemizin mutluluğu için birleştiriyoruz. Biz Türkiye Değişim Partisi olarak sorunlarınızı, umutlarınızı siyasi çıkar malzemesi yapmayacağız başkalarının yaptığı gibi oy avcılığı yapmayacağız hiçbir ayrım yapmadan bütün kesimleri bir araya getireceğiz hudut ve bayrak birliği dışında her konuyu konuşacağız” değerlendirmesinde bulundu.

“Siyasetçiler her seçimde size gelirler vaatlerde bulunurlar sonra Ankara’ya geri dönerler ve başka işlerle uğraşırlar bizler böyle siyasetçiler olmayacağız, biz bu siyaset anlayışını değiştireceğiz” diyen Sarıgül, sözlerine şöyle devam etti:

“Sistemin aksayan yönlerini düzelteceğiz tıkanan kanalları açacağız, siyaseti demokratikleştireceğiz, siyaseti halkımızla birlikte yapacağız. Sistemin adamı değil, halkımızın evladı olacağız bu ilkeden asla ve asla ayrılmayacağız.

Türkiye Değişim Partisi demokrasi için var, Türkiye Değişim Partisi geçim sıkıntısı için var, Türkiye Değişim Partisi işsizlik için var, Türkiye Değişim Partisi tarımda üretim için var, Türkiye Değişim Partisi sanayimiz için esnafımız için var, Türkiye Değişim Partisi inançlara saygılı olmak için var, Türkiye Değişim Partisi ulusal birliğimiz için var, Türkiye Değişim Partisi bolluk bereket için dertlere derman olmak için var.

Değerli yurttaşlarım bu sorunlara çözüm bulmak gerekiyor sizleri bu sevgi yolculuğuna çağırıyorum, değişim için bütün kapıları çalın sevgi seli önünde durulmaz olacak Ankara’ya akacak… ülkemizde de sevgi ve barış kazanacak.”

“İktidarı değiştirmeye gidiyoruz”

Mustfa Sarıgül, “Biz kararımızı verdik iktidarı değiştirmeye gidiyoruz vakit geçirmeye değil, laf üretmeye değil, sorunları çözmeye ve Türkiye’yi şahlandırmaya gidiyoruz. Halkımızın mutluluğu için bolluk ve bereket için ülkemizin kalkınması için değiştirmeye gidiyoruz ve inanıyorum ki bu değişimi mutlaka gerçekleştireceğiz” diye konuştu.