VAN - Kayıp 13 göçmen için Çaldıran’a ekip gönderildi

10-02-2020
Rûdaw
Etiketler Van Çaldıran Bahçesaray Göçmen Çığ
A+ A-

Haber Merkezi – Van’ın Çaldıran ilçesi sınırında tipiye yakalanarak hayatını kaybeden 3’ü Kobanili 13 göçmen için bölgeye AFAD ve jandarma ekibi gönderildi. Öte yandan Van-Bahçesaray kara yolundaki çığ bölgesine de teknik heyet ve kurtarma ekipleri sevk edildi.

Rojhılat’ın Nawire köyü sınırını kaçak yolla geçmeye çalışan bir grup mülteci, Van’ın Çaldıran İlçesi kırsalında tipiye yakalanmış, grupta 13 kişi donarak can vermişti.

Ailelerin İnsan Hakları Derneği (İHD) Van Şubesi ile Rûdaw’a yaptığı açıklamaların ardından konu gündeme gelmişt.

Daha önce elverişsiz hava şartları nedeniyle bölgeye ekip gönderilemediğini açıklayan Van Valiliği, 13 göçmenin donarak hayatını kaybettiği ihbarının yapıldığı bölgede AFAD ve jandarma ekipleri tarafından çalışma başlatıldığını duyurdu.

Açıklamada, İlçe Jandarma Komutanlığında yapılacak değerlendirme sonrası uygun görülürse bölgede çalışma başlatılacağı kaydedildi.

Çığ bölgesine teknik heyet ve kurtarma ekibi sevk edildi

Öte yandan Van-Bahçesaray (Miks) kara yolunda 41 kişinin hayatını kaybettiği ve 1 kişinin de kar yığınları altında olduğu çığ bölgesine teknik heyet ve kurtarma ekibi sevk edildi.

Van Valiliğinden yapılan açıklamada, çığ bölgesine de teknik heyet ve kurtarma ekipleri sevk edildiği belirtildi.

Açıklamada, “Teknik heyet Kayaboğazı Jandarma Karakolunda değerlendirme yaptıktan sonra yolun açık olma durumuna göre çığ bölgesine ulaşabilirse gerekli inceleme ve değerlendirme yapıldıktan sonra çalışmaya başlanıp başlanmayacağı konusunda karar verecek. Kapalı bulunan Van-Çatak kara yolun Elmacı bölgesinde düşen çığın temizlenmesi için Karayolları ekipleri sabah saatlerinde çalışma başlattı. Şehirler arası kapalı yol bulunmamaktadır” denildi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli