Ezidhan Savunma Gücü: Başkan Barzani’den karar bekliyoruz

11-02-2017
Rûdaw
Şeşo
Şeşo
Etiketler Başkan Barzani Şeşo YPŞ
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Ezidhan Savunma Gücü Komutanı Haydar Şeşo, Başkan Mesud Barzani’den Peşmerge Bakanlığı bünyesine girmelerine dair kararı beklediklerini söyledi.

 

Rûdaw’a konuşan Haydar Şeşo, Başkan Mesud Barzani’den Peşmerge Bakanlığı bünyesine girme kararını beklediklerini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

 

“Resmi kararı bekliyoruz. Sayın Kürdistan Bölgesi Başkanı sözlü olarak karar verdi. Şimdi ise kendisinden resmi kararı bekliyoruz. Aynı zamanda Peşmerge Bakanlığı’ndan da. Karar çıktığı an Ezidhan Savunma Gücü’nün Peşmerge Bakanlığı’na bağlandığını söyleyeceğiz. Karar çıkmayana kadar bu gücün bakanlık bünyesine geçtiğini söyleyemeyiz.”

 

Güçlerinin Peşmerge Bakanlığı bünyesine girmesi sonrası sürece de değinen Haydar Şeşo, “Bu karar yarın da çıksa Ezidhan Savunma Gücü, Ezidi adı ve flmasıyla yine kalacaktır. Aksi doğrultuda herhangi bir şart konulmasını kabul etmeyeceğiz” dedi.

 

Başkan Barzani’yle görüşmelerine ilişkin ise Haydar Şeşo, güçlerinin Peşmerge Bakanlığı bünyesine alınmasına dair Mesud Barzani’nin kendilerine şart koşmadığını dile getirdi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli