Urfa’da ‘Sevgililer Günü’ heyecanı

10-02-2017
Rûdaw
Etiketler Urfa Sevgililer Günü
A+ A-

Haber Merkezi - Son yıllarda süs bitkileri yetiştiriciliğinde atağa kalkan Urfa'da 25 dönüm arazi üzerine kurulan gül serasında “Sevgililer Günü” yoğunluğu yaşanıyor.

 

Organize Sanayi Bölgesi’nde 25 dönümlük serada modern tekniklerle kesme gül üreten firma çalışanları, topraksız tarımla yetiştirilen gülleri Türkiye'nin dört bir yanına gönderiyor.

 

İşletme müdürü Serhan Işıkan, kentin tek süs bitkileri serası olarak genellikle özel günlerde iş yoğunluklarının arttığını ve zaman zaman talebi karşılamakta zorlandıklarını söyledi.

 



Kaliteli ürün elde etmek için her türlü imkanı seferber ettiklerini anlatan Işıkan, şunları kaydetti:

 

“2008 yılında üretime başladık. Seralarımızda en uygun yetiştirme koşullarının sağlanması için gerekli gölgeleme, gübreleme, havalandırma, sulama, ısıtma, soğutma ve nemlendirme gibi işlemleri bilgisayar kontrolünde gerçekleştiriyoruz."

 

Sevgililer Günü'nün yaklaşması dolayısıyla iş yoğunluğunun arttığını ifade eden Işıkan, şöyle devam etti:

 



"Mevsimlere göre gül kesim adetlerimiz değişiyor. Yaz aylarında günlük 15 bin adetlere kadar çıkıyoruz. Kış aylarında ise hava şartlarından dolayı 6 bin civarında dal kesimi yapıyoruz. Şu anda Sevgililer Günü dolayısıyla talebin en yoğun olduğu dönemi yaşıyoruz.

 

14 Şubat dolayısıyla kestiğimiz ürünü depoya bile koyamadan bir gece bekletip hemen sevkıyatını yapıyoruz. Günlük 6 bin dal gül yolluyoruz normalde, haftalık olarak 40 bin dal kesimimiz oluyor ama Sevgililer Günü dolayısıyla bu dönemlerde haftalık 60 bin civarında gülü müşterilerimize gönderiyoruz.” (Kaynak: AA)

 


Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli