Kürdistan Bölgesi'nde 65 kadın sığınmaevlerinde barındırılıyor

10-01-2024
Etiketler Kadın sığınmaevleri Kürdistan Bölgesi Çalışma ve Sosyal İşler Bakanlığı Kadın Kadın Öğretmen
A+ A-

Erbil (Rûdaw)- Kürdistan Bölgesi Çalışma ve Sosyal İşler Bakanlığı'nın istatistiklerine göre geçen yılın sonuna kadar kadın sığınmaevlerinde 65 kadın bulunuyordu. Bunların çoğu Erbil'deydi. Erbil’i Süleymaniye, Duhok ve Garmiyan takip etti.

Çalışma ve Sosyal İşler Bakanlığı Sözcüsü Ariyan Ahmed, Rûdaw'a yaptığı açıklamada, yıl sonuna kadar Erbil'de 34, Süleymani'de 20, Duhok'ta 10 ve Garmiyan'da bir kadının kadın sığınmaevlerinde barındığını söyledi.

Kürdistan Bölgesi Çalışma ve Sosyal İşler Bakanlığı'na bağlı Erbil, Süleymaniye, Duhok ve Kelar kentlerinde 4 kadın sığınmaevi bulunuyor.

2022 yılında sığınmaevlerine 1185 kadın başvurmuştu. Buna göre sığınma evlerine başvuran kadınlarının yüzde 28’i Erbil, yüzde 43’ü Süleymaniye, yüzde 28’i Duhok ve yüzde 21’i Germiyan idaresinde gerçekleşti.

Çalışma ve Sosyal İşler Bakanlığı Sözcüsü "Sığınmaevleri tehdit altındaki kadınlar için yeni ve yasal olarak güvenli bir sığınak haline geldi. Sığınmaevleri hükümet tarafından sürekli olarak daha fazla ilgi görüyor. Hakları ve hukuki güvenceleri sağlanana kadar sığınanlar her türlü tehlikelerden korunacaktır” dedi.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli