Şeyh Said’in torunu AK Parti’de aday

10-01-2015
Gönül Morkoç
Etiketler M. Dara Akar Şeyh Said torun AK Parti aday
A+ A-

Diyarbakır (Rûdaw) –Diyarbakır’da 1925’te yargılanarak idam edilen Şeyh Said’in torunu Muhammed Dara Akar, AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı için aday oldu.

 

AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı, 25 Ocak’ta olağan kongreye gidecek.  Seyrantepe Spor Salonu’nda düzenlenecek kongreye, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da katılması bekleniyor.

 

İl başkanlığı için Fehmi Kardeşoğlu, Baki Aksoy, Şafak Yentürk’ün yanısıra Şeyh Said’in torunu, Azadi Hareketi üyesi Muhammed Dara Akar da başvurdu.  

 

4 aday için bugün AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı’nda temayyül yoklaması yapıldı. Yoklama sonuçları AK Parti Genel Merkezi’ne gönderildi. Sonuçların önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor.

 

Rûdaw’a konuşan M. Dara Akar, kurulduğu günden beri (12 yıldır) AK Partili olduğunu belirterek, partisinin Türkiye’nin demokratikleşmesi için tarihi adımlar attığını söyledi. Reform sürecinin devam ettiğini kaydeden Akar, şunları dile getirdi:

 

“Seçilmem durumunda, reformların devamı için çaba harcayacağım. Bölgemizin çok ciddi ekonomik ve sosyal meseleleri çözüm bekliyor. Bölgemizin batı standartlarında bir yaşam için mücadele edeceğim. Hayatım boyunca dezavantajlı grupların sesi oldum, bundan sonra da öyle olacağım.”

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli