KÜRDİSTAN – Siyasi liderlerden Mevlit Kandili mesajı

09-11-2019
Rûdaw
Etiketler Erbil Kürdistan Bölgesi Mevlit Kandili
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Başkan Barzani, Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Başbakan Mesur Barzani ve Parlamento Başkanlığı birer mesaj yayımlayarak Hazreti Muhammed'in dünyaya geldiği gün olarak idrak edilen Mevlit Kandili’ni kutladı.

Başkan Mesud Barzani, İslam Peygamberi Hz. Muhammed’in doğum günü dolayısıyla tebrik mesajı yayınladı.

Barzani mesajında, “Yüce peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa’nın (Allah’ın salami üzerine olsun) doğum günü vesilesiyle Kürdistan, Irak ve dünyadaki tüm Müslümanları tebrik ediyorum. Bu kutlu anmanın barış, kardeşlik ve birlikte yaşam mesajını güçlendirmesini ümid ediyorum” ifadelerini kullandı.

Mevlit Kandili’nin Kürdistan ve bölge halkları için hayır ve güzelliklere vesile olmasını dileyen Başkan Barzani, bu temelde zulmün, şiddetin ve sömürünün son bulmasını temenni etti.  

Neçirvan Barzani’den Mevlit mesajı

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani de Kürdistan, Irak ve dünyadaki tüm Müslümanların Mevlit Kandili’ni  kutladı.  

Neçirvan Barzani, mesajında, “Bu kutsal günün bölge ve dünya haklarına hayır ve güzellik getirmesini diliyorum. Tüm halklar, ulus ve dinler arasında birlikte yaşam, barış ve dostluk zeminini güçlendirmesini temenni ediyorum” dedi.

Mesrur Barzani, Müslümanların Mevlit’ini kutladı

Başbakan Mesrur Barzani de Mevlit mesajında, “İslam Peygamberi Hz. Muhammed’in (Allah’ın selamı üzerine olsun) doğum günü münasebetiyle; Kürdistan Bölgesi, Irak ve tüm dünya Müslümanlarını en içten dileklerimle kutluyorum” dedi.

Barzani ayrıca, “Yüce Allah’tan bu kutsal anmayı, Kürdistan Bölgesi’nin bileşenleri için sevinç, mutluluk, kalkınma, barış içinde birlikte yaşam, birlik ve beraberlik, Irak ve bölge için de huzur ve barışa vesile etmesini diliyorum” ifadelerini kullandı.

‎Kürdistan Parlamentosu Başkanlığı’ndan Mevlit mesajı

Kürdistan Parlamentosu Başkanlığı adına Hz. Muhammed’in doğum günü dolayısıyla yayımlanan mesajda, Kürdistan, Irak ve dünya müslümanları bu anma vesilesiyle tebrik edildi.

Mesajda, “Kutsal kitap Kur’an-ı Kerim’de de anlatıldığı gibi Hazreti Muhammed (Allah’ın salami üzerine olsun), temiz, doğru ve yüce bir ahlaka sahipti. O milyonların yüreğine büyük insani değerler yerleştirdi. Bu kutsal anma vesilesiyle yüce Allah’tan Kürdistan, Irak ve tüm İslam alemine barış ve birlikteliği nasip etmesini diliyoruz. Bu kutsal günün Irak, bölge ve dünya için barış getirmesi temennisinde bulunuyoruz” denildi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli