Selahaddin Bahaddin: Seçilecek parlamento yeni bir anayasa yazmalı

Erbil (Rûdaw) - Kürdistan İslami Birliği (Yekgrtu) Genel Sekreteri Selahaddin Bahaddin, Kürdistan Bölgesi için yeni bir anayasanın gerekli olduğunu vurguladı. Bahaddin, seçilecek parlamentonun bu konuda çalışması gerektiğini söyledi.

Kürdistan İslami Birlik Genel Sekreteri Selahaddin Bahaddin, Duhok’ta partisinin aday tanıtım mitinginde konuştu.

Bahaddin, seçilecek parlamentonun yapması gereken işlerden birinin Kürdistan Bölgesi için bir anayasa yazmak olduğunu belirtti.

Bahaddin, partisinin bu seferki parlamento seçimlerinde “sürpriz” yapacağını söyledi.

Bahaddin, bu seçimlerin tüm bölgenin ateş içinde olduğu bir zamanda gerçekleştiğini ve Kürtlerin dikkatli olmaması durumunda "ezilme tehlikesiyle karşı karşıya kalabileceğini" bildirdi.

Partisinin bu seçimde daha fazla oy alması temennisinde bulunan Bahaddin, “Parlamento, Kürdistan Bölgesi için bir anayasa yapmalı. Yıllardır üzerinde çalışılan ama bir türlü gerçekleşmeyen bu anayasa, Kürdistan Bölgesi için bu sefer yazılmalıdır. Parlamento, hükümet üzerinde dürüst bir gözetmen olmalı ve bu konuda taviz vermemelidir” dedi.

Kürdistan İslami Birliği Genel Sekreteri, bölgenin durumu, İsrail ile Hamas arasındaki bir yıllık savaş ve bu savaşın Lübnan'a ve tüm bölgeye yayılması konusunda uyarıda bulunarak, "Kürtler, bölgede yaşanan bu ciddi durumun farkında olmalı" dedi.

Kürdistan Parlamentosu'nun dört seçim bölgesinde toplam 62 adayı bulunan İslami Birlik Partisi, en çok 22 adayla Süleymaniye bölgesinde, en azı ise 6 adayla Halepçe bölgesinde bulunuyor.