İngiltere’de Kürt anne cinayeti

09-10-2018 1 Yorumlar
Rûdaw
Etiketler İngiltere Avan Necmedin
A+ A-

Londra (Rûdaw) Kürdistan Bölgesi’nden 4 çocuk annesi Avan Necmedin, İngiltere’nin kuzeyindeki Stoke-on-Trent şehrinin Fenton kasabasındaki evinde ölü bulundu. Cinayete ilişkin incelemeler sürüyor.

 

32 yaşındaki 4 çocuk annesi Avan Necmedin, 1 Ekim’de ülkenin kuzeyindeki Stoke-on-Trent şehrinin Fenton kasabasındaki evinde bıçakla ölü bulunmuştu.

 

Olay günü çocuklarını okul çıkışı almaya gitmemesinin ardından akşama doğru saat 17.00 sıralarında polis, Avan Necmedin’in evine gitmesi sonucu cesedine rastladı.

 

Yapılan incelemede genç annenin bıçakla öldürüldüğü ortaya çıktı.

 

Daily Mail gazetesinde yer alan haberde, Avan Muhammed’in katil zanlısı eski eşi Dana Abdullah (35) olduğu ve İngiltere’de kendini İranlı olarak tanıttığı belirtildi.

 

The Sun gazetesine göre ise, olaya ilişkin şimdiye kadar 3 şüpheli gözaltına alındı.

 

İngiliz basınına konuşan polis yetkilileri, biri Wigan, biri de Liverpool’da ikamet eden 2 kişinin daha gözaltına alındığı bilgisini verdi.

 

Kurbanın komşuları, Avan Necmedin’in 4-11 yaşları arasındaki çocuklarıyla 2 ay önce bulundukları mahalleye taşındığını dile getirdi.

 

İngiliz basınına konuşan ve isminin açıklanmasını istemeyen bir komşusu, “Çok iyi birine benziyordu. Evini güzelleştirmeye çalışıyordu. Çocukları ise sürekli bahçede oyun oynuyorlardı. Hiçbir zaman evinde yüksek ses ve üzücü bir durum yaşanmadı. Evinde bir adam gördüm ancak arkadaşı olup olmadığını bilmiyorum” ifadelerini kullandı.

 

Polis, Avan ve 4 çocuğunun Glebdail Road’da yaşadığını, olaya ilişkin verilen tüm bilgileri değerlendireceklerini, tanıkların kendileriyle irtibata geçmeleri çağrısında bulundu.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 
  • 09-10-2018
    sikko
    kürt koca yapmıştır lanet olsun..