Nusaybin için yeni karar (YENİLENDİ)

09-10-2015
Ömer Faruk Baran
Rûdaw
Rûdaw
Etiketler Nusaybin Sokağa çıkma yasağı
A+ A-

Nusaybin (Rûdaw) - Mardin Valiliği, Nusaybin ilçesinin 3 mahallesinde bugün saat 22.00’den geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağına karar verdi. 


Valilik tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:

 

"İlimiz Nusaybin İlçesinde kamu düzeninin sağlanması ve suç işlenmesinin önlenmesi, vatandaşlarımızın hak ve özgürlüklerinin korunması, bölücü terör örgütü mensuplarının etkisiz hale getirilmesi, mevcut aranan şahısların yakalanması, tuzaklanmış ve patlayıcı yerleştirilmiş hendek ve barikatların kaldırılarak vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla; 5442 Sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 11/C maddesi gereğince Nusaybin ilçesi Abdulkadirpaşa, Fırat ve Yenişehir Mahallelerinde; 9 Ekim 2015 Cuma günü saat 22.00’den geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı kararı alınmıştır.”

 

Halkta alışveriş telaşı

 

Nusaybin’de 4 günlük sokağa çıkma yasağından sonra 3 mahallede başlayacak olan yasak nedeniyle sözkonusu mahallelerde bulunan bazı aileler, başka mahallere gitti.

 

Bazı mahalle sakinleri ise yasak nedeniyle alışveriş yaparak stok yaptı. 


PKK’nin gençlik yapılanması Yurtsever Devremici Gençlik – Hareketi (YDG-H) üyeleri, yasağı duyunca ilçe çıkışı olan ve yasak bölgede kalan Çağçağ Caddesi üzerinde kontak anahtarlarına el koydukalrı araçları yolda barikat olarak kullandı.


Yolun trafiğe kapanmasından sona olay yerine gelen polis, zırhlı araçlarla güvenlik önlemleri aldı. 


Akşam ezanından sonra camii hoparlörlerinden sokağa çıkma yasağı anonsu yapıldı.

 

HDP heyeti Nusaybin’de

 

Bu arada, HDP Mardin milletvekilleri Enise Güneyli ve Gülseren Yıldırım’ın aralarında bir heyet, dün, Nusaybin’deki sokağa çıkma yasağı sırasında yaralanan sivillerin evlerine giderek geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. 


Keskin nişancılar tarafından sırtından vurulan Mehmet Ermez (16) adlı kardeşinin görme ve zihinsel engelli olduğunu belirten Leyla Ermez, ‘’Kardeşimi kapımızın biraz ilerisinde vurdular” dedi.

 

Rûdaw’a konuşan Ermez, şunları anlattı:

 

“Kadınların çığlığını duyunca ben de dışarı çıktım. Başta bilmiyordum, vurulan kardeşimdi fakat keskin nişancılar en yüksek yerlere yerleşmişlerdi ve ateş açıyorlardı. Ana yoldaki ambulansa zorlukla taşıdık onu. Şu an Mardin’de hastanede ve durumu ciddiyetini koruyor.’’

 

Savaştan fakir sivillerin zarar gördüğünü söyleyen Sitti Çılgın ise şöyle konuştu:

 

‘’Teröristleri vurduk diyorlar. Kocam göğsünden, oğlum da sırtından şarapnel parçalarının fırlamasıyla yaralandılar. Evlerinin önünde oturan sivil insanlar, bunlar mı terörist?’’


Vekil Güneyli: Şehitlikler hedef

 

Rûdaw’a konuşan milletvekili Enise Güneyli isee, Kürdistan’daki şehitliklerin de devletin hedefinde olduğunu belirterek, şunları söyledi:

 

‘’Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘Kimin şehit olup olmadığını biliyoruz’ dedi ve sonra şehitliklere saldırmaya başladılar. Önce Varto’daki, sonra Bitlis’teki en son da Bagok’taki şehitliğe saldırdılar. Nusaybin’deki sokağa çıkma yasağından önce şehitliğin etrafındaki dört köyde sokağa çıkma yasağı ilan edip şehitliği yıktılar.’’

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan muhtarlarla yaptığı toplantıda, PKK’nin taziye evlerinde mühimmat depoladığını belirtmiş ve şehitlikleri kastederek, “Esnafımızı oraya çağırıp, orada onları haraca bağlayan, onlardan tehditle paraların alındığı herhalde birçoğunuzun malumudur’’ demişti. 


Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli