DUHOK - Hutbe sonrası Türkiye bayraklı balonların dağıtıldığı caminin imamı konuştu

09-08-2024
Etiketler Türkiye bayrağı Balon Duhok Fikri Doski
A+ A-

Duhok (Rûdaw) - Kürdistan Bölgesi’nin Duhok kentinde Cuma namazının ardından üzerinde Türkiye bayrağı bulunan balonların camiden çıkan çocuklara dağıtılmasına ilişkin soruşturma devam ediyor. Cami imamı yabancı 4 kişinin Cuma namazı ardından kendileri ile kısa süreli sohbet ettiğini ve ardından emniyet güçlerinin onları gözaltına aldığını söyledi.

Duhok’ta Hacı Said camisinde Cuma namazı sonrası bir şahıs poşet içerisinde taşıdığı Türkiye bayraklı balonları camiden çıkan çocuklara dağıtmaya çalışması kentte infial yarattı ve sosyal medyada büyük yankı uyardı.

Olayla bağlantılı emniyet güçleri 4 kişiyi gözaltına aldı.

Olayın meydana geldiği caminin imamı Fikri Doski,  Rûdaw muhabiri Haydar Doski’ye konuştu.

Hacı said Cami İmamı Fikri Doski, hutbe ardından namaza katılan 4 kişinin yanına gelerek memnuniyetlerini dile getirerek kendisine teşekkür etti.

Cemaat ve cami imamı yabancı olduğunu fark ettiği kişiler ile sohbet etti.

Cuma namazına katılan 4 kişi "gezi amaçlı" bölgede olduklarını söyledi

İmamın aktardığına göre,  “gezi amaçlı” bölgeye geldiklerini söyleyen 4 kişiyi evine yemeğe davet etti.

Fikri Doski daha sonra kendisine tanıdıklardan gelen bir telefonla cami önünde bir grubun üzerinde Türk bayrağı basılı balonlar dağıttığını öğrendi.

Cami imamı Fikri Doski daha sonra yaşananlara ilişkin şunları söyledi:

“Hutbe ardından yabancı olduğunu anladığımız 4 kişi yanımıza gelip memnuniyetlerini dile getirdi. Biz de kendilerine nereden geldiklerini sorduk. Dillerini çok anlamasak da ‘yolcuyuz, gezi amaçlı buradayız’  dediler. Cemaat misafir olduklarını söyleyen bu kişiler ile İngilizce konuşmaya ve ilgilenmeye çalıştı. ‘Madem yolcusunuz buyurun öğle yemeği ikram edelim’ dedik. ‘Çok memnun oluruz bir çayınızı içmek isteriz’ dediler.

İmam telefon gelmeyene kadar olaydan haberdar değildi

Daha sonra ‘Sizin Camide üzerinde Türk bayrağı olan balonlar dağıtılmış’ şeklinde bir telefon geldi. Ben de ‘Bu konuda bir bilgim yok’ dedim ve telefonu kapattım.  Ben de cemaate ‘Böyle bir şey var’ dedim. Onla da “Evet biz hayır amaçlı çocuklara balon dağıttık ne var bunda?’ dediler. Biz de ‘Tabi bu önemli bir şey değil ama üzerinde bayrak varmış’ dedik. O kişiler de ‘Biz çocuklara hayır amaçlı dağıttık herhangi bir amacımız yoktu’ şeklinde konuştular. Ardından emniyet güçleri geldi ve onları götürdüler.”

Kendilerine ikramda bulundukları insanların sıradan görünümlü olduklarını dile getiren cami imamı, “Çok sade insanlara benziyorlardı” dedi.

"Biz Kürdistan bayraklı balon dağıtsak kabul eder misiniz?"

İmamın oğlunun “üzerinde herhangi bir sembol bulunan şeyler dağıtmak olmaz” dediğinde o kişilerin “Biz bunu bilmiyorduk” dediğini aktaran Fikri Doski sözlerini şöyle sürdürdü:

“Biz de kendilerine  ‘ Biz Türkiye’de Kürdistan bayrağı basılı balonlar dağıtsak bunu kabul eder misiniz?’ dediğimizde ‘Vallahi doğru söylüyorsun biz bunu düşünememiştik’ şeklinde yanıt verdiler. Biz de böyle bir şey yapmalarının iyi olmadığını kendilerine anlatmaya çalıştık. Zaten bazı tanıdıklar telefon etmeseydi ben böyle bir şey yaptıklarını öğrenemeyecektim.”

Olay ardından başlatılan soruşturma doğrultusunda Türk bayrağı basılı balon dağıttıkları belirlenen 4 kişi ifadeleri  alınmak üzere emniyete götürüldü.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli