Duhok'ta çocuklara Türkiye bayraklı balon dağıtılması infial yarattı: Gözaltılar var

09-08-2024
Rûdaw
Etiketler Türkiye Bayraklı Duhok
A+ A-

Duhok (Rûdaw) – Kürdistan Bölgesi’nin Duhok kentinde Cuma namazının ardından bir adam üzerinde Türkiye bayrağı bulunan balonları camiden çıkan çocuklara dağıttı. Bayraklı balonların dağıtılmasından şüphe edilen 4 kişinin de gözaltına alındığı belirtildi.

Duhok’taki Haci Said camisinde Cuma namazı sonrası kimliği henüz belli olmayan bir şahıs poşet içerisinde taşıdığı Türkiye bayraklı balonları camiden çıkan çocuklara dağıtmaya çalıştığı öğrenildi.

Rûdaw muhabiri Haydar Doski’nin aktardığına göre, Cuma namazının ardından bir adam üzerinde Türkiye bayrakları olan balonları camiden çıkan çocuklara dağıttı. Balonları alıp eve giden çocuklar evde balonları şişirmeye başladı. Bunu gören aileler çocukların bu balonu nereden aldıklarını sorguladı.

Camide bir şahsın çocuklara ‘hediye’ olarak dağıttığını öğrenen ebeveyniler durumu güvenlik güçlerine bildirdi.

Rûdaw’a konuşan bir görgü tanığı şahsın Türkçe konuştuğunu yaşının ise 40-50 arasında olduğunu belirterek, “Cami çıkışı elinde poşet ile bekleyen bir adam gördüm, içinden balon çıkarıp camiden çıkanlara dağıtıyordu özellikle de çocuklara. Bu durumu diğerleri fark etmedi, ben ve orada bulunan bir genç fark ettik. Daha sonra yanına gittim ve sordum bu nedir diye? Çünkü şaşırdım, üzerinde Türkiye bayrağı olan balonları dağıtmak tuhaf geldi. Adam da buralı değildi belli. Ben de buna müdahale etmek istedim çünkü doğru bir şey değil. Açıkçası onunla kavga etmek istemedim sadece uyarmak istedim. Sonra poşeti aldım ve böyle yapma dedim. O da bana hediye hediye diye yanıt verdi” dedi.

Poşetin içinde çok fazla balon olduğunu ifade eden görgü tanığı, şahsın çocuklara dağıttığını söyledi.

Duhoklu genç balon dağıtan şahsı kibarca uyararak poşeti düğümleyerek dağıtmaması için uyardığını aktardı.

Balonu alan çocukların aileleri olaya tepki göstererek sosyal medyada paylaştı.

Bunun üzerine soruşturma başlatıldı. Olayla bağlantısı olan 4 şüpheli gözaltına alındı.

Balonun hangi amaçla dağıtıldığı henüz bilinmiyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli