TSK 'Amude'de konuşlu Suriye askerlerini bombaladı' iddiası

Haber Merkezi – Rojava’nın Amude ile Dirbesiye ilçeleri arasındaki bir köyde konuşlanan Suriye ordusuna ait bir noktanın TSK tarafından hedef alındığı iddia edildi.  Öte yandan TSK, Til Temir’in bir köyünü bombaladı.

İddia SOHR ve Rojava Özerk Yönetimine bağlı medyadan geldi.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) ait topçu birliklerin,n, Amude ile Dirbesiye ilçeleri arasında, M4 uluslararası yol üzerinde yer alan sınır Xerza köyünde Suriye ordusuna ait bir askeri kontrol noktasını toplarla bombaladığını duyurdu.

Saldırıda can kaybı yaşanıp yaşanmadığına ilişkin bir bilgi paylaşılmadı.

Yerel kaynaklar bombalama nedeniyle M4 karayolunun ulaşıma kapatıldığını bildirdi.

Suriye devlet ajansı SANA ise Haseke’nin Dirbesiye bölgesinde bir köyün TSK tarafından toplarla bombalandığını duyurdu.

Ayrıca Ebu Raseyn beldesindeki “Syriatel” iletişim kulesinin füzelerle hedef alındığı ve kulenin üst kısmının çöktüğü belirtildi.

SANA, Suriye ordusuna yönelik bir saldırı olup olmadığına ilişkin ayrıntı vermedi.

Rojava Özerk Yönetimine yakın haber kaynakları ise Amude’de konuşlu bulunan Suriye askerlerine düzenlenen saldırının SİHA’larla gerçekleştiğini duyurdu.

SOHR, ayrıca “Barış Pınarı” bölgelerinde konuşlanan TSK’nın, Haseke'nin kuzey batısındaki Tel Temır kırsalındaki Tawila köyünü ve çevresini bombaladığını bildirdi. Ancak bombalamada herhangi bir can kaybı bildirilmedi.

TSK’ya ait topçu birlikler dün de Kamışlo, Amude, Dirbesiye, Til Temir, Ayn İsa, Minbic, Şehba, Efrin'in Şera kırsalı ve çevre köylerini bombaladı.